Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

8. Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali başladı: 41 belgesel film ücretsiz olarak izlenebilecek

Bu sene sekizincisi düzenlenen Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali (BIFED) 13 Ekim’de başladı. Festival kapsamında 41 belgesel izleyici ile buluşacak. 19 Ekim’e kadar devam edecek festivaldeki belgeseller herhangi bir kayıt gerektirmeden BIFED’in internet sitesinden ücretsiz olarak izlenebiliyor. 

8. Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali (BİFED) çarşamba günü (13 Ekim) başladı. Festival, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da salgın nedeniyle çevrimiçi düzenleniyor. 41 belgeselin izleyiciyle buluştuğu festivalin yönetmenliğini Petra Holzer, koordinatörlüğünü Ethem Özgüven üstlendi. Bozcaada Belediyesi’nin organizasyonu ve Kadıköy Belediyesi Sinematek/Sinema Evi işbirliğiyle gerçekleşen festivalde Fethi Kayaalp Büyük Ödülü için ikisi Türkiye’den olmak üzere 13 farklı ülkeden toplam 15 film, Gaia Öğrenci Ödülü kategorisindeyse yedi film yarışıyor.

Ödül töreni pazar gecesi düzenlenecek

Festival boyunca izlenebilecek olan 41 filmin her biri için 250 kişilik izleyici kontenjanı bulunuyor. Festivalin bu yılki kazananı BIFED’in YouTube kanalında 17 Ekim Pazar günü 20.00’de düzenlenecek ödül töreninde açıklanacak. Festivaldeki belgeseller ise 19 Ekim Salı gece yarısına dek izlenebilecek.

Festivalde ana yarışma kategorisinde kazananı Mücella Yapıcı, Nazmi Ulutak, Aslı Odman, Márcia Gomes de Oliveira, Andrijana Stojkovic ve Juliana Paniagua’dan oluşan jüri belirleyecek. Gaia Öğrenci Ödülü ise Elif Demoğlu, Benjamin Huguet ve Sam Plakun tarafından açıklanacak.

Çevrimiçi buluşmalar ve paneller

Festival kapsamında yönetmenlerle yapılacak çevrimiçi buluşmalar ve paneller YouTube üzerinden gerçekleşecek. Bu akşam (15 Ekim) saat 20.00’de Ümit Hamlacıbaşı‘nın moderatörlüğünde “Kadın Emeği, Kadın Kooperatifi ve İklim Krizi”, 16 Ekim Cumartesi günü saat 15.00’te Mustafa Dermanlı‘nın moderatörlüğünde “Yerel Üretim ve Dağıtım İlişkileri” ve 18 Ekim Pazartesi günü ise saat 20.00’de Faik Uyanık‘ın moderatörlüğünde “Başrolde İnsan!” panelleri düzenlenecek. 

Festival hakkında daha detaylı bilgi almak ve filmleri izlemek için tıklayınız

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.