Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dünyadan göze çarpan koronavirüs haberleri: İtalya’da tüm çalışanlar için aşı sertifikası zorunlu hale geldi

İtalya’da çalışanlar için koronavirüs aşı sertifikası zorunlu hale geldi. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) yönetimi, 8 Kasım’dan itibaren koronavirüse karşı tam aşılanan yabancı ülke vatandaşlarına sınırlarını açacağını duyurdu. İngiltere ve Galler’de 43 bin kişiye yapılan ve sonucu negatif çıkan koronavirüs testlerinin hatalı olduğu ortaya çıktı. Filipinler’de 12-17 yaş grubundaki çocuklar bugünden (15 Ekim) itibaren koronavirüse karşı aşılanmaya başladı. Dünyadan göze çarpan koronavirüs haberlerini Medyascope sizler için derledi.

İtalya’da çalışanlar için koronavirüs aşı sertifikası zorunlu hale geldi

İtalya’da çalışanlar için koronavirüs aşı sertifikası zorunlu hale geldi. Ülkede bugünden itibaren tam aşılanan, iyileşen ya da PCR testinin negatif çıktığını belgeleyebilen kişiler işe gidebilecek. “Yeşil Pasaport” olarak adlandırılan dijital sertifikalarını göstermeyen kişilere bin 500 euroya kadar para cezası öngörülüyor. Yeşil Pasaport’a sahip olmayanlar ise ücretsiz izne ayrılacak. İtalya’da söz konusu pasaport, aşı yaptıranlara, PCR testi negatif çıkanlara veya koronavirüsten iyileşenelere veriliyor. Alınan bu kararın ülke genelinde protestolara yol açabileceğinden endişe ediliyor.

ABD, 8 Kasım’dan itibaren aşılanan yabancı ülke vatandaşlarına sınırlarını açacak

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) yönetimi, koronavirüse karşı tam aşılanan yabancı ülke vatandaşlarına sınırlarını açacağını duyurdu. Beyaz Saray sözcülerinden Kevin Munoz sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, yeni seyahat politikasının 8 Kasım’dan itibaren devreye gireceğini açıkladı. Beyaz Saray’ın Koronavirüs ile Mücadele Görev Gücü Koordinatörü Jeff Zients daha önce Başkan Joe Biden yönetiminin yeni kararlarını kamuoyu ile paylaşmış ve kasım ayından itibaren ABD’ye seyahat etmek isteyen tüm vatandaşlardan aşı olduklarına dair bir belge isteneceğini belirtmişti.

İngiltere’de 43 bin kişiye yanlışlıkla koronavirüs testlerinin negatif olduğu söylendi

BBC’nin haberine göre İngiltere ve Galler’de 43 bin kişiye yapılan ve sonucu negatif çıkan koronavirüs testlerinin hatalı olduğu ortaya çıktı. Testlerdeki bu hata sonucu İngiliz Sağlık Hizmetleri (NHS), Wolverhampton şehrindeki laboratuvar hakkında soruşturma başlattı. NHS, bu laboratuvarda test yaptıran kişilerin yeniden koronavirüs testi yaptırmasını istedi.

Filipinler’de 12-17 yaş arası çocuklar için koronavirüs aşısı uygulanmaya başlandı

Filipinler’de 12-17 yaş grubundaki çocuklar bugünden itibaren koronavirüse karşı aşılanmaya başladı. Yetkililer, önümüzdeki ay öğrencilerin yüz yüze eğitime dönmesi için pilot bir çalışma planlıyor. Bugün (15 Ekim) aşılanan 17 yaşındaki Gyle Fernandez, Reuters’a verdiği demeçte, “Yüz yüze eğitime geri dönmeyi dört gözle bekliyorum “dedi. 110 milyon nüfuslu ülkede yaklaşık 24 milyon kişi aşılandı. Ülkede tespit edilen 2 milyon 700 bin koronavirüs vakasının yüzde 7,8’ini 10 ila 19 yaşındaki gençler oluşturuyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.