Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de dokuzuncu hafta: Sergen Yalçın’ın Beşiktaş’ı, Emre Belözoğlu’nun Medipol Başakşehir’i karşısında – Haftanın maçında Fenerbahçe, Trabzonspor’a konuk

Süper Lig’de dokuzuncu hafta, bugün (15 Ekim) oynanacak karşılaşmalar ile başlayacak. Haftanın öne çıkan karşılaşmalarını Medyascope Spor Servisi olarak sizin için derledik.

Emre Belözoğlu, ilk sınavını Beşiktaş karşısında verecek

Medipol Başakşehir, bugün (15 Ekim) Beşiktaş ile sahasında kozlarını paylaşacak. Başakşehir Fatih Terim Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma, saat 20.00’de başlayacak. Mücadeleyi, Atilla Karaoğlan yönetecek.

Beşiktaş, Süper Lig’de oynadığı sekiz karşılaşmada beş galibiyet, iki beraberlik ve bir mağlubiyet aldı. Sergen Yalçın’ın öğrencileri, bu karşılaşmalarda rakip filelere 16 gol atarken kalesinde sekiz gol gördü. Milli aradan önce Demir Grup Sivasspor’u Güven Yalçın’ın golleri ile mağlup eden Beşiktaş, Emre Belözoğlu ile ligde yeni bir sayfa açan Medipol Başakşehir’i de mağlup etmek amacında. 

Siyah-beyazlılar, Medipol Başakşehir’e konuk olduğu son beş deplasman maçında yalnıca bir galibiyet alabildi. Beşiktaş, diğer dört maçta ise sahadan mağlubiyet ile ayrılan taraf oldu. Ancak Sergen Yalçın’ın öğrencileri, rakibini son iki Süper Lig maçında da yenmeyi başardı. Öte yandan Beşiktaş’ın ligdeki son üç golünü kaydeden Güven Yalçın, bu hafta da fileleri sarsması durumunda Talisca’nın 2018 yılında yaptığı seriyi takımı adına tekrarlayacak. Beşiktaş’ta Hasic, Atakan Üner, N’Koudou, Kenan Karaman, Pjanic ve Mehmet Topal, sakatlıkları nedeniyle Medipol Başakşehir maçında forma giyemeyecek. N’Sakala ise maç kadrosuna dahil edilmedi. 

Aykut Kocaman ile sezona başlayan Medipol Başakşehir, ligde oynadığı sekiz karşılaşmada altı mağlubiyet ve iki galibiyet aldı. Turuncu-lacivertliler, bu maçlarda rakip filelere sekiz gol atarken kalesinde ise 10 gol gördü. Son maçta VavaCars Fatih Karagümrük’e 3-1 mağlup olan Medipol Başakşehir’de kötü gidişatın sorumlusu olarak gösterilen Aykut Kocaman ile yollar ayrıldı. Kocaman’dan boşalan teknik direktörlük görevine ise geçen sezonun son haftalarında Fenerbahçe’yi çalıştıran Emre Belözoğlu getirildi. 

Beşiktaş ile oynadığı son 10 karşılaşmada dört galibiyet, dört beraberlik ve iki mağlubiyet alan Medipol Başakşehir, Emre Belözoğlu yönetimindeki ilk maçında galip gelmek isteyecek. Öte yandan ev sahibi ekibin yıldız futbolcusu Edin Visca, Beşiktaş’ı çok seviyor. OPTA verilerine göre Bosna-Hersekli yıldızın Süper Lig kariyerinde en fazla asist yaptığı rakibi sekiz asist ile Beşiktaş oldu. 

Galatasaray, İttifak Holding Konyaspor’u konuk edecek

Galatasaray, 17 Ekim Pazar günü İttifak Holding Konyaspor ile kozlarını paylaşacak. NEF Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma, saat 16.00’da başlayacak. Müsabakayı, Arda Kardeşler yönetecek. 

Süper Lig’e sancılı bir giriş yapan Galatasaray, son iki haftada aldığı galibiyetler ile puanını 14’e yükseltti. Fatih Terim’in öğrencileri, oynadıkları sekiz karşılaşmada rakip fileleri 13 kez sarsarken kalesinde ise 12 gol gördü. 

İttifak Holding Konyaspor’u yenerek çıkışına devam etmek isteyen Galatasaray, rakibini konuk ettiği 20 maçta 16 galibiyet ve dört beraberlik alarak yenilgi yüzü görmedi. Ancak sarı-kırmızılılar, bu dört beraberlikten ikisini son üç Süper Lig maçında aldı. Öte yandan Fatih Terim’in öğrencileri, sahasında oynadığı son altı lig maçında 15 puan toplamayı başardı. Galatasaray’ın İttifak Holding Konyaspor karşısındaki en büyük kozlarından biri ise Olimpiu Morutan olacak. Son iki lig maçında iki kez fileleri sarsan Morutan, bu hafta da gol atarsa kariyerinde ilk kez üst üste üç maç gol sevinci yaşamış olacak. Galatasaray’da Arda Turan ve Marcao, İttifak Holding Konyaspor karşısında forma giyemeyecek. 

Trabzonspor ile birlikte Süper Lig’de mağlubiyet yaşamayan iki takımdan biri olan İttifak Holding Konyaspor, ligde oynadığı sekiz karşılaşmada üç galibiyet ve beş beraberlik aldı. İlhan Palut’un öğrencileri, bu karşılaşmalarda 12 kez gol sevinci yaşarken kalesinde ise sekiz gol gördü. 

İttifak Holding Konyaspor, Süper Lig’de son 12 maçtır kaybetmiyor. Yeşil-beyazlılar, bu karşılaşmalarda beş galibiyet ve yedi beraberlik aldı. Öte yandan OPTA verilerine göre İttifak Holding Konyaspor’un İstanbul takımlarına ligde attığı son beş deplasman golünün asistini Zymer Bytyqi yaptı. Bytyqi, bu asistlerin tamamını yaptığı ortalar sonucu kaydetti. 

Haftanın maçında Trabzonspor ile Fenerbahçe karşılaşacak

Trabzonspor, 17 Ekim Pazar günü Fenerbahçe’yi konuk edecek. Medical Park Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma, saat 19.00’da başlayacak. Müsabakayı, Ali Şansalan yönetecek. 

Trabzonspor, Süper Lig’de oynadığı sekiz karşılaşmada beş galibiyet ve üç beraberlik alarak yenilgi yüzü görmedi. Abdullah Avcı’nın öğrencileri, bu karşılaşmalarda rakip fileleri 12 kez sarsarken kalesinde ise sekiz gol gördü. 

Fenerbahçe’yi yenerek liderlik koltuğunu almak isteyen Trabzonspor, rakibini konuk ettiği son üç Süper Lig maçında iki galibiyet ve bir mağlubiyet aldı. Bordo-mavililer, aynı zamanda ligde 20 maçtır yenilmiyor ve bu alanda devam eden en uzun serinin sahibi olma unvanını taşıyor. Trabzonspor, İstanbul takımlarına rakip olduğu son dokuz lig maçında ise altı galibiyet, iki beraberlik ve yalnızca bir mağlubiyet aldı. Öte yandan OPTA verilerine göre Trabzonspor, 52 isabetli şut ile bu sezon rakip kaleye en fazla isabetli şut çeken takım olarak da dikkatleri çekiyor. Fenerbahçe maçı ise Anthony Nwakaeme için özel bir anlam taşıyor. Bu sezon dört gol ve iki asistlik performans sergileyen Nwakaeme, Süper Lig kariyerinde Fenerbahçe’ye rakip olduğu beş karşılaşmada da fileleri sarsamadı. Trabzonspor’da Koita, Dorukhan, Abdülkadir Parmak ve Hamsik, Fenerbahçe karşısında sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyecek. 

Süper Lig’de liderlik koltuğunda oturan Fenerbahçe, oynadığı sekiz karşılaşmada altı galibiyet, bir beraberlik ve bir mağlubiyet aldı. Sarı-lacivertliler, rakip fileleri 12 kez sarsarken kalesinde ise yalnızca altı gol gördü. Fenerbahçe, Atakaş Hatayspor ile birlikte ligin en az gol yiyen iki takımından biri.  Fenerbahçe, Vitor Pereira ile savunmasını oldukça güçlendirdi. OPTA verilerine göre sarı-lacivertliler, Süper Lig’de rakiplerine en az net gol pozisyonu veren ve kalesinde en az gol beklentisi gören takım olarak dikkatleri çekiyor. Pereira, Trabzonspor maçında ise en çok Diego Rossi ve Enner Valencia ikilisine güvenecek. Rossi, son üç maçta bir gol ve üç asistlik katkı sağlarken Valencia ise ligde çıktığı son 12 maçta sekiz gol ve beş asistlik performans gösterdi. 

Trabzonspor’u mağlup ederek güçlü bir mesaj vermek isteyen Fenerbahçe, rakibi ile oynadığı son iki lig maçını da kazandı.

Süper Lig’in dokuzuncu haftasında oynanacak karşılaşmalar:

15 Ekim Cuma

Medipol Başakşehir-Beşiktaş

16 Ekim Cumartesi

GZT Giresunspor-Çaykur Rizespor

Demir Grup Sivasspor-Fraport-TAV Antalyaspor

Adana Demirspor-Öznur Kablo Yeni Malatyaspor

17 Ekim Pazar

Kasımpaşa-Göztepe

Galatasaray-İttifak Holding Konyaspor

Altay-VavaCars Fatih Karagümrük

Trabzonspor-Fenerbahçe

18 Ekim Pazartesi

Aytemiz Alanyaspor-Yukatel Kayserispor

Atakaş Hatayspor-Gaziantep FK

Süper Lig’de dokuzuncu hafta öncesi oluşan puan durumu:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.