Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de dokuzuncu hafta: Emre Belözoğlu, Medipol Başakşehir’in teknik direktörü olarak çıktığı ilk maçta Beşiktaş’ı mağlup etti

Süper Lig’de dokuzuncu hafta, dün (15 Ekim) oynanan Medipol Başakşehir-Beşiktaş karşılaşması ile başladı. Emre Belözoğlu teknik direktörlüğünde ilk maçına çıkan Medipol Başakşehir, güçlü rakibini Stefano Okaka (2) ve Fredrik Gulbrandsen’in golleri ile 3-2 mağlup etti. Beşiktaş’ın maçtaki gollerini, Alex Teixeira ve Michy Batshuayi (penaltı) kaydetti. 

Medipol Başakşehir, Beşiktaş’ı üç gol ile geçti

Süper Lig’in dokuzuncu haftasında Medipol Başakşehir, dün (15 Ekim) Beşiktaş’ı konuk etti. Başakşehir Fatih Terim Stadyumu’nun ev sahipliği yaptığı mücadelenin ilk dakikaları oldukça düşük tempoda geçti. Ancak Medipol Başakşehir, ayağa pas yaparak ilerleyen dakikalarda topun daha fazla sahibi olmayı başardı ve 40. dakikada öne geçti. Emre Belözoğlu yönetimindeki ilk maçına çıkan turuncu-lacivertlilerin maçtaki ilk golünü ise Stefano Okaka kaydetti. Edin Visca’nın ceza sahası dışından yaptığı vuruşta kaleci Mert Günok, meşin yuvarlağı sektirdi. Mert’in bu ikramını geri çevirmeyen Okaka, takımını soyunma odasına önde götüren isim oldu. 

Emre Belözoğlu’nun öğrencileri, ikinci yarıya net gol pozisyonu ile başladı. Deniz Türüç’ün pasında savunma arkasına sarkan Nacer Chadli, kaleci ile karşı karşıya kaldı fakat meşin yuvarlağı Mert Günok’a nişanlayarak takımını golden etti. 59. dakikada ise Medipol Başakşehir kalecisi Volkan Babacan’dan büyük bir hata geldi. Volkan’ın ayağından açılan top, ikinci yarıda oyuna dahil olan Alex Teixeira’nın önüne düştü. Brezilyalı yıldız, uzak köşeye şık bir vuruş yaparak skora eşitliği getirdi.

Beşiktaş, beraberlik golünün ardından tüm hatlarıyla rakip kaleye yüklenmeye başladı. 75. dakikada aradığı gol pozisyonunu bulan Beşiktaş, Michy Batshuayi ile önemli bir fırsatı değerlendiremedi. Belçikalı yıldızın şutunda Volkan Babacan gole izin vermeyerek takımını oyunda tuttu. Bu pozisyondan yalnızca iki dakika sonra ise sahneye Mert Günok çıktı. Tecrübeli kaleci, Tolga Ciğerci’nin şutunu harika bir kurtarış ile kornere çeldi. Ancak Beşiktaş, hiç beklemediği bir anda kalesinde golü görmekten kurtulamadı. Hızlı gelişen Medipol Başakşehir atağında Fredrik Gulbrandsen’in ortasına hareketlenen Okaka, 83. dakikada kendisinin ve takımının ikinci golünü attı ve skoru 2-1’e getirdi. Okaka, böylelikle ligdeki gol sayısını beşe yükseltmiş oldu. Skor avantajını eline geçiren Medipol Başakşehir, İtalyan yıldızının bu golünden iki dakika sonra aradaki farkı ikiye çıkardı. Beşiktaş’ın kullandığı serbest vuruş sonrası topu kapan ev sahibi, çok hızlı şekilde rakip kaleye geldi. Visca’nın pasında top ile buluşan Gulbrandsen skoru 3-1’e getiren golü kaydetti. Maçın skorunu ise Michy Batshuayi’nin 90+1. dakikadaki penaltı golü belirledi. 

Emre Belözoğlu teknik direktörlüğünde ilk maçına çıkan Medipol Başakşehir, Beşiktaş’ı 3-2 mağlup ederek puanını dokuza yükseltti. Ligdeki ikinci mağlubiyetini alan Beşiktaş ise 17 puanda kaldı. 

Bu sezon Süper Lig’de oynadığı altı maçta beş gole ulaşan Stefano Okaka, geçen sezonun tamamında dört gol atabilmişti. 

Süper Lig’in dokuzuncu haftasında oynanacak diğer karşılaşmalar:

16 Ekim Cumartesi

GZT Giresunspor-Çaykur Rizespor

Demir Grup Sivasspor-Fraport-TAV Antalyaspor

Adana Demirspor-Öznur Kablo Yeni Malatyaspor

17 Ekim Pazar

Kasımpaşa-Göztepe

Galatasaray-İttifak Holding Konyaspor

Altay-VavaCars Fatih Karagümrük

Trabzonspor-Fenerbahçe

18 Ekim Pazartesi

Aytemiz Alanyaspor-Yukatel Kayserispor

Atakaş Hatayspor-Gaziantep FK

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.