Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de dokuzuncu hafta devam ediyor: GZT Giresunspor’a yenilen Çaykur Rizespor ligin dibine demir attı – Öznur Kablo Yeni Malatyaspor, Adana deplasmanından üç puan ile döndü

Süper Lig’de dokuzuncu hafta heyecanı, dün (16 Ekim) oynanan üç karşılaşma ile devam etti. GZT Giresunspor, ligde zor günler geçiren Çaykur Rizespor’u Selim Ay (kendi kalesine) ve Joseph Champness’in golleri ile 2-0 mağlup ederek üst üste ikinci galibiyetini aldı. Demir Grup Sivasspor, Fraport TAV Antalyaspor ile 2-2 berabere kalırken Adana Demirspor, sahasında Öznur Kablo Yeni Malatyaspor’a 2-0 mağlup oldu. Marius Sumudica’nın öğrencilerine galibiyeti getiren golleri, Benjamin Tetteh ve Simon Deli (kendi kalesine) kaydetti. 

Karadeniz derbisinde kazanan GZT Giresunspor

Süper Lig’in dokuzuncu haftasında GZT Giresunspor, Çaykur Rizespor’u konuk etti. Çotanak Stadyumu’nda oynanan müsabakanın henüz 12. dakikasında Çaykur Rizespor, 10 kişi kaldı. Ceza sahasına yönelen Fousseni Diabate’ye faul yapan Tyler Boyd, takımını bir kişi eksik bırakan isim oldu. Pozisyon bakımından kısır geçen ilk 45 dakikada golsüz eşitlik bozulmadı.

Çaykur Rizespor’un bir kişi eksik oynamasını avantaja çeviren GZT Giresunspor, ikinci yarıya hızlı başladı ve 62. dakikada öne geçti. Fousseni Diabate’nin sağ çaprazdan kale sahasına çevirdiği topta Selim Ay, ters dokunuşu ile meşin yuvarlağı kendi ağlarına yolladı. Mücadelenin duraklama dakikalarında ise Joseph Champness sahneye çıktı ve skoru belirledi. 

Çaykur Rizespor’u 2-0 yenerek üst üste ikinci galibiyetini alan GZT Giresunspor, puanını sekize yükseltti. Ligde henüz galibiyet ile tanışamayan Çaykur Rizespor ise bir puanda kaldı. 

Marius Sumudica’nın Öznur Kablo Yeni Malatyaspor’u Adana deplasmanından zafer ile döndü

Adana Demirspor, Süper Lig’in dokuzuncu haftasında Öznur Kablo Yeni Malatyaspor’u sahasında ağırladı. Yeni Adana Stadyumu’nda oynanan müsabakanın ilk golünü deplasman ekibi kaydetti. Marius Sumudica ile ilk maçına çıkan Öznur Kablo Yeni Malatyaspor, Benjamin Tetteh’in 36. dakikada attığı gol ile öne geçti. Sumudica’nın öğrencileri, Tetteh’in attığı bu gol ile soyunma odasına önde gitmeyi de başardı. 

Son haftaların formda ekibi Adana Demirspor, Öznur Kablo Yeni Malatyaspor karşısında ikinci yarıya tıpkı ilk yarıda olduğu gibi kötü başladı. Deplasman ekibi, 55. dakikada skoru 2-0’a getirerek iyice rahatladı. 55. dakikada kullanılan korner sonrası Adana Demirspor kalesi önünde yaşanan karambolde Simon Deli, topu kendi filelerine yollayan isim oldu. Öznur Kablo Yeni Malatyaspor, karşılaşmanın kalan dakikalarında rakibine gol izni tanımayarak Adana deplasmanından üç puan ile döndü. 

Adana Demirspor’u deplasmanda 2-0 mağlup eden Öznur Kablo Yeni Malatyaspor, puanını dokuza yükseltti. Dört maç sonra kaybeden ev sahibi ise 12 puanda kaldı. 

Süper Lig’in dokuzuncu haftasında oynanacak diğer karşılaşmalar:

17 Ekim Pazar

Kasımpaşa-Göztepe

Galatasaray-İttifak Holding Konyaspor

Altay-VavaCars Fatih Karagümrük

Trabzonspor-Fenerbahçe

18 Ekim Pazartesi

Aytemiz Alanyaspor-Yukatel Kayserispor

Atakaş Hatayspor-Gaziantep

Bu akşam oynanacak Trabzonspor – Fenerbahçe maçı ile ilgili haberimize buradan ulaşabilirsiniz:

Unutulmaz beş Trabzonspor – Fenerbahçe maçı:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.