Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kyrie Irving’e yeni kontrat yok

NBA ekiplerinden Brooklyn Nets’in yıldız oyun kurucusu Kyrie Irving’in aşı olmayı reddetmesi her gün yeni bir krize yol açıyor.

The Athletic‘ten Shams Charania’nın aktardığı bilgilere göre Nets yönetimi, Kyrie Irving’e gelecek sezon sonunda bitecek kontratının ardından yeni sözleşme önermeyecek. Böylelikle Irving, gelecek sezonun sonunda bitecek kontratının ardından Nets’ten ayrılacak.

Aşı olmama tercihinin kariyerini etkileyecek olmasına rağmen geri adım atmayan Irving, Nets’in Kevin Durant ve James Harden ile oluşturduğu süper yıldız çekirdeğinin bir parçasıydı. Şampiyonluk hedefiyle girilen sezonda Kyrie krizinin takımı nasıl etkileyeceği merak konusu.

Kyrie Irving, New York eyalet yasaları gereği kapalı alandaki etkinliklere katılmak için zorunlu tutulan koronavirüs aşısını olmayı kabul etmediği için takımının iç saha maçlarına çıkamayacak. Kadro dışı kalan 29 yaşında oyuncu, antrenmanlarını da tek başına sürdürecek ve sadece bu yasağın uygulanmadığı eyaletlerdeki deplasman maçlarında sahaya çıkabilecek. Yıllık maaşı 33 milyon dolar olan Kyrie Irving’in bu nedenle yaklaşık 15 milyon dolarlık bir kayıp yaşayacağı belirtildi.

Kyrie Irving ise geri adım atmamakta kararlı: “Mesele para değil. Hiçbir zaman da olmadı. Bu yalnızca seçme özgürlüğüyle ilgili. Kendim için en iyi olanı yapıyorum. Yargılanmama ve şeytanlaştırılmama neden olabileceğinin bilincindeyim ancak durum bu.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.