Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Avrupa’dan futbol: Çağlar Söyüncü’nün gol attığı maçta Leicester City, Manchester United engelini ikinci yarıda aştı – Lazio, Inter’e bu sezonki ilk mağlubiyetini yaşattı

Avrupa’nın beş büyük ligi olarak tabir edilen İngiltere, İspanya, Fransa, Almanya ve İtalya’da, 2021-2022 sezonu heyecanı devam ediyor. Bu liglerde oynanan müsabakalarda alınan skorları, öne çıkan olay ve futbolcuları Medyascope Spor Servisi olarak sizin için derledik.


Premier Lig

Liverpool, Watford’u bozguna uğrattı

Liverpool, İngiltere Premier Ligi’nin sekizinci haftasında Watford’a konuk oldu. Milli futbolcumuz Ozan Tufan‘ın forma şansı bulamadığı karşılaşmada Jürgen Klopp’un öğrencileri, maçın ilk düdüğünden son düdüğüne kadar oyunu domine etti. Sadio Mane’nin golü ile öne geçen Liverpool’da ilk yarının skorunu Roberto Firmino belirledi. Öte yandan karşılaşmanın ilk golünü atan Sadio Mane, Premier Lig’de penaltı kullanmadan 100 gole ulaşan üçüncü Afrikalı futbolcu oldu. 

İkinci yarıda da rahat bir görüntü çizen Liverpool’da Firmino, 53’te takımını 3-0 öne geçirirken Mohamed Salah ise 55. dakikada skoru 4-0’a getiren golü kaydetti. Watford’un fişini kısa süre içerisinde çeken Kırmızılar, 90+1’de Roberto Firmino’nun kendisi adına attığı üçüncü gol ile karşılaşmadan 5-0 galip ayrıldı. 

Çağlar Söyüncü’nün forma giydiği Leicester, Manchester United’ı dört gol ile geçti

Leicester City, Premier Lig’in sekizinci haftasında Manchester United’ı sahasında ağırladı. King Power Stadyumu’nun ev sahipliği yaptığı karşılaşmaya Kırmızı Şeytanlar, hızlı başlayan ekip oldu. Manchester United, 19. dakikada sezonun formda yıldızı Mason Grenwood’un nefis golü ile öne geçti. Ancak ev sahibi, bu gole kısa süre içinde yanıt verdi. Leicester City, Youri Tielemans’ın 31. dakikadaki akıl dolu aşırtma golü ile soyunma odasına moralli gitmeyi başardı. 

Karşılaşmanın ikinci yarısı ise nefesleri kesti. Karşılıklı gol pozisyonlarına sahne olan müsabakada izleyicilerin beklediği goller son 15 dakikalık dilimde geldi. Leicester City atağında kaleci De Gea’dan dönen topu arka direkte tamamlayan milli futbolcumuz Çağlar Söyüncü, attığı gol ile takımını öne geçiren isim oldu. Manchester United, Çağlar’ın bu golüne 82. dakikada Marcus Rashford ile cevap verdi. Ancak Leicester City, son dakikalarda yeniden skor üstünlüğünü eline geçirdi. Jamie Vardy ve Patson Daka’nın son bölümdeki golleri ile Manchester United’ı 4-2 mağlup eden ev sahibi, puanını 11 yaptı. Kırmızı Şeytanlar ise 14 puanda kaldı. 

Çağlar Söyüncü’nün Manchester United filelerine yolladığı gol:

https://twitter.com/ssporttr/status/1449401684409692164?s=20

Crystal Palace, Arsenal karşısında son dakikada yıkıldı

Premier Lig’in sekizinci haftasında Arsenal ile Crystal Palace, Emirates Stadyumu’nda kozlarını paylaştı. Maça çok hızlı başlayan Arsenal, henüz sekizinci dakikada Gabonlu yıldızı Pierre-Emerick Aubameyang ile öne geçti. Mikel Arteta’nın öğrencileri, ilk yarının kalan dakikalarında da skor üstünlüğünü korumayı başardı ve soyunma odasına önde gitti. 

İkinci yarıda ise gol yağmuru vardı. Thomas Partey’nin pas hatasında top ile buluşan Christian Benteke, ceza sahası içine sokulup skoru 1-1’e getiren golü kaydetti. Crystal Palace, beraberlik golünün ardından oyunun momentumunu eline geçirdi. Ofansif anlamda daha üretken olmaya başlayan Patrick Viera’nın öğrencileri, 73. dakikada Odsonne Edouard’ın golü ile öne geçmeyi başardı. Seyircisi önünde yenik duruma düşen Arsenal, karşılaşmanın son dakikalarında tüm riskleri alarak hücum etmeye başladı. Kieran Tierney ile 87. dakikada topu direkten dönen Arsenal, aradığı golü ise maçın son dakikasında buldu. Ceza sahası içinde yaşanan karambol sonrası topu önünde bulan Alexandre Lacazette, meşin yuvarlağı filelere yollayarak takımına bir puanı getirdi. 

Alexandre Lacazette’in Arsenal’e beraberliği getiren golü:

İngiltere Premier Lig’de sekizinci hafta maçlarında alınan skorlar:

Watford 0-5 Liverpool

Aston Villla 2-3 Wolverhampton 

Leicester City 4-2 Manchester United

Manchester City 2-0 Burnley

Norwich City 0-0 Brighton

Southampton 1-0 Leeds United

Brentford 0-1 Chelsea

Everton 0-1 West Ham United

Newcastle United 2-3 Tottenham

Arsenal 2-2 Crystal Palace

İngiltere Premier Lig’de sekizinci hafta sonunda oluşan puan durumu:

İspanya LaLiga

Villarreal’de kötü gidişat devam ediyor

2020-2021 sezonunda UEFA Avrupa Ligi’ni müzesine götüren Villarreal, LaLiga’nın dokuzuncu haftasında Osasuna’yı konuk etti. 26. dakikada Lucas Torro’nun golü ile yenik duruma düşen ev sahibi, ilk yarıyı yenik tamamladı. Villarreal, ikinci yarıya ise Gerard Moreno’nun jeneriklik golü ile başladı ve skora dengeyi getirdi. Unai Emery’nin öğrencileri, beraberlik golünün ardından Osasuna kalesinde oldukça etkili oldu fakat aradığı galibiyet golünü bir türlü bulamadı. Villarreal’i yıkan gol ise 87. dakikada geldi. Savunmanın büyük hatasını iyi değerlendiren Osasuna’nın santrforu Ezequiel Avila, şık bir vuruşa imza atarak takımına galibiyeti getirdi. Jagoba Arrasate’nin öğrencileri, karşılaşmadan galibiyet ile ayrılarak puanını 17’ye yükseltti. Bu sezon yalnızca iki galibiyet alabilen Villarreal ise 11 puanda kaldı. 

Villarreal-Osasuna karşılaşmasının özet görüntüleri:

https://www.youtube.com/watch?v=5TIGTbSOnK8

Barcelona, Valencia’yı yenerek moral buldu

Tarihinin en kötü sezonlarından birisini geçiren Barcelona, LaLiga’nın dokuzuncu haftasında Valencia ile karşılaştı. Müsabakaya hızlı başlayan ekip ise Valencia oldu. Jose Bordolas’ın öğrencileri, 5. dakikada Jose Luis Gaya ile öne geçti. Ancak Barcelona, 13. dakikada skora dengeyi yeni 10 numarası ile getirdi. Memphis Depay’ın pasında top ile buluşan 18 yaşındaki yıldız futbolcu Ansu Fati, ceza sahası dışından güzel bir gole imza attı. İlk golün asistini yapan Depay, 41. dakikada ise kazanılan penaltı vuruşunu gole çevirerek takımını öne geçirdi. İlk yarıyı geride kapatan Valencia, ikinci 45 dakikada etkili olan taraftı. Ancak “Yarasalar”, girdikleri gol pozisyonlarından eli boş döndü. Son yılların tartışmalı yıldızı Philippe Coutinho, 85. dakikada skoru belirleyen golü kaydederek Barcelona’ya üç puanı getirdi. 

Barcelona-Valencia karşılaşmasının özet görüntüleri:

https://www.youtube.com/watch?v=eCRSqwOK5yM

İspanya La Liga’nın dokuzuncu haftasında alınan skorlar:

İspanya La Liga’nın dokuzuncu haftasında oluşan puan durumu:

Almanya Bundesliga

Erling Haaland, Borussia Dortmund’u galibiyete taşıdı

Borussia Dortmund, Bundesliga’nın sekizinci haftasında Mainz’ı konuk etti. Signal Iduna Park’ın ev sahipliği yaptığı mücadeleye Borussia Dortmund, Marco Reus’un 3. dakikadaki harika füzesi ile öne geçti. Ev sahibi, ilk yarının kalan dakikalarında da oyunu kontrol eden taraf oldu fakat aradaki farkı ikiye çıkartmayı başaramadı.

Sarı-siyahlılar, ikinci yarıya ise tıpkı ilk yarıda olduğu gibi gol ile başladı. Borussia Dortmund’un Norveçli yıldızı Erling Haaland, 54. dakikada kazanılan penaltı vuruşunu gole çevirdi. Haaland’ın golü ile iyice rahatlayan Borussia Dortmund, ikinci yarının son bölümüne kadar skor üstünlüğünü korudu. Ancak Mainz, 87. dakikada Jonathan Burkardt ile umutlandı. Bo Svensson’un ekibi, son dakikalarda tüm hatlarıyla yüklenmeye başladı ve savunmada büyük açıklar verdi. Borussia Dortmund ise rakibinin savunmada verdiği boşlukları Haaland ile değerlendirdi. Norveçli yıldız, 90+4. dakikada skoru belirleyen golü kaydederek takımına üç puanı getirdi. Mainz karşısında iki kez fileleri sarsan Haaland, böylelikle bu sezonki 13. golünü atmış oldu. 

Borussia Dortmund-Mainz karşılaşmasının özet görüntüleri:

Bayern Münih, Bayer Leverkusen deplasmanında gövde gösterisi yaptı

Geçen hafta kendi sahasında Eintracht Frankfurt’a mağlup olan Bayern Münih, Bundesliga’nın sekizinci haftasında Bayer Leverkusen deplasmanına konuk oldu. İlk 38 dakikada rakibinin ekarte eden Bayern Münih, bu bölümde tam beş gol attı. Bavyera temsilcisinin karşılaşmadaki gollerini, Robert Lewandowski (2) Thomas Müller ve Serge Gnabry (2) attı. İlk yarıda oyundan kopan Bayer Leverkusen’in maçtaki tek golünü ise Patrick Schick kaydetti. 5-1’lik galibiyet ile liderliğini sürdüren Bayern Münih, puanını 19’a çıkardı. Bayer Leverkusen ise 16 puanda kaldı.

Robert Lewandowski’nin Bayer Leverkusen ağlarına yolladığı şık gol:

Bayer Leverkusen-Bayern Münih karşılaşmasının özet görüntüleri:

Almanya Bundesliga’da sekizinci hafta maçlarında alınan skorlar:

Almanya Bundesliga’da sekizinci hafta sonunda oluşan puan durumu:

Fransa Ligue 1

Paris Saint-Germain, Angers’i ikinci yarıda geçti

Geçen hafta Rennes’e 2-0 kaybederek ilk puan kaybını yaşayan Paris Saint-Germain (PSG), milli ara dönüşünde Angers’i konuk etti. PSG’nin iki yıldızı Lionel Messi ve Neymar, Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri’nden döndüğü için, Sergio Ramos ise sakatlığından dolayı Angers karşısında forma giymedi.

İlk yarıyı deplasman ekibi, Angelo Fulgini’nın 36. dakikada attığı gol ile 1-0 önde kapattı. Maç boyunda istediği oyunu sahaya yansıtmakta zorlanan PSG ise ikinci yarıda açıldı. Danilo Pereira’nın 69. dakikada attığı gol ile skora dengeti getiren ev sahibi, maçın kalan dakikalarında galibiyet golü için büyük efor sarf etti. Mauricio Pachettino’nun ekibi, aradığı golü 87. dakikada buldu. Kazanılan penaltı vuruşunu gole çeviren Kylian Mbappe, hem bu sezonki beşinci golünü attı hem de PSG’ye üç puanı getirdi. 

Paris Saint-Germain-Angers karşılaşmasının özet görüntüleri:

https://www.youtube.com/watch?v=MALILQyfgvo

Olimpik Marsilya, Lorient karşısında zorlanmadı

Milli futbolcumuz Cengiz Ünder’in formasını giydiği Olimpik Marsilya, Fransa Ligue 1’in 10. haftasında Lorient’i ağırladı. Galatasaray’ın UEFA Avrupa Ligi grubundaki rakiplerinden Olimpik Marsilya, maçın 13. dakikasında Armand Lauriente’nin penaltı golü ile yenik duruma düştü. Ancak Jorge Sampaoli’nin öğrencileri, kalesinde gördüğü bu gole hızlı reaksiyon verdi. Olimpik Marsilya, Boubacar Kamara ve Matteo Guendouzi’nin goller ile soyunma odasına 2-1 önde girmeyi başardı.

Ev sahibi, ikinci yarıda ise rakibine gol şansı tanımayarak skor üstünlüğünü korudu. Arkadiusz Milik skoru 3-1’e getirirken maçın skorunu ise Guendouzi belirledi. Lorient’i 4-1 mağlup eden Olimpik Marsilya, puanını 17’ye yükselterek ligde üçüncülük koltuğuna oturdu. 

Olimpik Marsilya-Lorient karşılaşmasının özet görüntüleri:

https://www.youtube.com/watch?v=chSszxkNeg0

Fransa Ligue 1’in 10. haftasında alınan skorlar:

PSG 2-1 Angers

Clermont 1-0 Lille

Olimpik Lyon 2-0 Monaco

Troyes 1-0 Nice

Metz 0-3 Rennes

Strasbourg 5-1 Saint-Etienne

Brest 1-1 Rennes

Bordeaux 1-1 Nantes

Montpellier 1-0 Lens

Olimpik Marsilya 4-1 Lorient

Fransa Ligue 1’in 10. haftasında oluşan puan durumu:

İtalya Serie A

Lazio, Inter’e ilk yenilgisini tattırdı

Milli futbolcumuz Hakan Çalhanoğlu’nun formasını giydiği Inter, İtalya Serie A’nın sekizinci haftasında Lazio’ya konuk oldu. Inter, zorlu deplasmanda maça hızlı başlayarak 12. dakikada Ivan Perisic’in penaltıdan attığı gol ile öne geçti. Ancak Lazio, kalesinde gördüğü bu golün ardından oyun üstünlüğünü ele geçirdi. İlk yarının kalan dakikalarında üst üste gol pozisyonlarına giren ev sahibi bu bölümde Inter’in tecrübeli kalecisi Samir Handanovic’i geçemedi. 

İkinci yarıda ise Lazio fırtınası vardı. Maurizio Sarri’nin öğrencileri, 64. dakikada skora dengeyi getirdi. Ciro Immobile’nin penaltıdan attığı gol ile morallenen Lazio, karşılaşmanın kalan dakikalarında oyunu rakip yarı sahaya yıktı. 81. dakikada ise maçın kırılma anı yaşandı. Lazio, Inter forması giyen Di Marco’nun yerde kalmasına aldırış etmeden atağına devam etti. Ev sahibi, bu atak sonucunda Felipe Anderson ile öne geçerek büyük avantaj elde etti. Bu gol, saha içerisinde büyük bir tartışmanın da çıkmasına neden oldu. Maçın skorunu ise 90+1. dakikada Sergej Milinkovic-Savic belirledi. Lazio’da Luis Felipe, 90+7. dakikada kırmızı kart gördü. 

Inter engelini 3-1 ile geçen Lazio, puanını 14’e yükseltti. Son şampiyon Inter ise 17 puanda kaldı.

Lazio-Inter karşılaşmasının özet görüntüleri:

https://www.youtube.com/watch?v=2aY9yxww7LQ

Milan’dan müthiş geri dönüş

İtalya Serie A’da Milan ile Hellas Verona, Giuseppe Meazza Stadyumu’nda kozlarını paylaştı. Bir dönem Galatasaray’ı da çalıştıran Igor Tudor’un Verona’sı, ilk yarıda büyük bir sürprize imza atarak iki gol birden buldu. Verona’nın gollerini Gianluca Caprari ve Antonin Barak (P) kaydetti.

İkinci yarıda ise Milan fırtınası vardı. Taraftarının desteğini arkasına alan ev sahibi, Olivier Giroud’nun 59. dakikadaki golü ile umutlandı. Franck Kessie ise 76’da attığı penaltı golü ile skora dengeyi getirdi. Milan, beraberlik golünün ardından da ataklarına hız kesmeden devam etti. Stefano Pioli’nin ekibi, 78. dakikada Koray Günter‘in kendi kalesine attığı gol ile galibiyete uzandı ve puanını 22 yapıp, lider Napoli’yi takibini sürdürdü. 

Milan-Hellas Verona karşılaşmasının özet görüntüleri:

https://www.youtube.com/watch?v=EhlZyLkob-Y

Juventus, Jose Mourinho’nun Roma’sını tek gol ile geçti

Jose Mourinho‘nun teknik direktörlüğünü yaptığı Roma, İtalya Serie A’nın 10. haftasında Juventus deplasmanına çıktı. Müsabakaya hızlı başlayan Torino ekibi, 19. dakikada Moise Kean’in golü ile öne geçti. Oldukça durağan tempoda geçen maçın 44. dakikasında çok ilginç bir olay yaşandı. Roma’nın geliştirdiği atakta Tammy Abraham Juventus ağlarını sarstı. Ancak hakem Daniele Orsato, golden hemen önceki pozisyona faul düdüğünü çaldı ve Abraham’ın golünü iptal edip Roma lehine penaltı noktasını gösterdi. Penaltıda topun başına geçen Jordan Vertout ise topu ağlarla buluşturamayarak takımını beraberlik golünden etti. 

Karşılıklı gol pozisyonlarına sahne olan ikinci yarıda ise gol sesi çıkmadı. Roma’yı 1-0 mağlup eden Juventus, puanını 14’e yükseltti. Roma ise 15 puanda kaldı. 

Juventus-Roma karşılaşmasının özet görüntüleri:

https://www.youtube.com/watch?v=g0T73hJg5wI

İtalya Serie A’nın sekizinci haftasında oynanan maçların skorları:

İtalya Serie A’da sekizinci hafta sonunda oluşan puan durumu:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.