Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Devlet Bahçeli: “Kılıçdaroğlu’nun bürokrasiyi tehdit mesajı vesayetçi bir söylemdir”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugün (19 Ekim) partisinin grup toplantısında konuştu. Konuşmasında özellikle Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Bahçeli, Türkiye’nin Afganistan ve Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile ilişkilerine de geniş yer ayırdı. Bahçeli’nin konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Demirtaş’ın neden hapiste olduğunu milletvekillerine değil, cesaretin varsa şehit analarına sor”

Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçen haftaki grup toplantısındaki konuşmasına değinen Bahçeli, CHP liderine şu cümlelerle seslendi: “Fren ve dikiş tutmayan Kemal Kılıçdaroğlu, geçen grup toplantısında hain isimleri peş peşe sıraladı. ‘Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş neden hapiste’ diye sormuş. Her soru kendi içinde cevap barındırır. Osman Kavala Soros’çudur, Selahattin Demirtaş teröristtir. Teröristin yeri de hukukun üstün olduğu tüm demokrasilerde demir parmaklıkların arkasıdır. Kılıçdaroğlu, Demirtaş’ın neden hapiste olduğunu milletvekillerine değil, cesaretin varsa şehit analarına sor. Kılıçdaroğlu terörist Demirtaş’ın CHP’nin başına çökmüş gölgesidir. Sen kimin kılıcını sallıyorsun? Şehidin mi, katilin mi?”

“CHP’ye oy veren tertemiz vicdanlı kardeşlerim bu rezilliği nasıl hazmedecekler?”

Muhalefet partilerinin kendi arasındaki görüşmeleri “samimiyetsiz” olarak niteleyen Bahçeli, partilerin seçmenlerine de seslenerek, “CHP’ye oy veren tertemiz vicdanlı kardeşlerim bu rezilliği nasıl hazmedecekler? İP’e (İYİ Parti) oy veren kardeşlerim, HDP ve teröristlerle ittifakı nasıl içlerine sindirecekler? Kılıçdaroğlu, siyasi ahlak ve onur sahibi ise şu muammayı açıklığa kavuşturmalı. PKK’yı terör örgütü olarak görüyor mu? Terörle mücadeleyi destekliyor mu?” dedi.

“Kılıçdaroğlu’nun bürokrasiyi tehdit mesajı vesayetçi bir söylemdir”

MHP Genel Başkanı, Kılıçdaroğlu’nun hafta sonu bürokratlara yönelik yaptığı “Kanunsuz emirlere uymayın” çağrısını da eleştirdi. Bahçeli çağrıya ilişkin şunları söyledi: “Kılıçdaroğlu bu kez de bürokrasiye ayar vermeye kalkmış. Kılıçdaroğlu’nun bürokrasiyi tehdit mesajı vesayetçi bir söylemdir. Şerefli Türk bürokratını tehdit etmek müstevli üslubudur. Bu üslubun sahibi ateş olsa cirmi kadar yer yakacaktır. FETÖ stratejileri CHP’yi kavramış, İP’i kasnağa çevirmiştir.“

“Ekrem İmamoğlu Yunanistan ziyaretine neden ihtiyaç duymuştur?”

Bahçeli, konuşmasında İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu da eleştirdi. İmamoğlu’nun il ve ilçe ziyaretlerine değinen Bahçeli, “CHP Genel Başkanı bürokratlara değil İBB Başkanı’na kafa yormalı, onu fazla serbest bırakmaktan sakınmalıdır. Boş zamanlarında belediye binasına ve İstanbul’a uğrayan belediye başkanının gitmediği yer kalmamıştır. Sipariş bir senaryo devrede. Görev sahası İstanbul ile sınırlı olan bu belediye başkanının il il, ilçe ilçe gezmekteki amacı nedir, varmak istediği yer neresidir? Yunanistan ziyaretine neden ihtiyaç duymuştur?” diye konuştu.

“Taliban yönetiminin başta kız çocuklarının okutulması olmak üzere insan hak ve özgürlüklerine saygılı olması tarihi önemdedir”

Bahçeli daha önceki konuşmalarına göre dış politikaya da geniş yer ayırdı. Türkiye’nin, Afganistan’ın bağımsızlığını, toprak bütünlüğünü ve egemenlik haklarını savunmanın yanı sıra, sosyal ve ekonomik gelişmesine de destek vermesi gerektiğini belirten Bahçeli, Taliban heyetinin geçen haftaki Türkiye ziyaretini de değerlendirdi: “Taliban yönetiminin başta kız çocuklarının okutulması olmak üzere insan hak ve özgürlüklerine saygılı olması, her insanını kucaklayan manevi duyarlılıkla hareket etmesi tarihi önemdedir. Geçen hafta ülkemizi ziyaret eden Taliban temsilcilerine bu çerçevede lazım gelen düşünceler aktarılmış, iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi hususunda görüş birliği sağlanmıştır. Afganistan’ın huzuru, Türkiye’nin huzuru ile yakından ilgilidir.”

“NATO içinde Türkiye’ye karşı siper kazılmaktadır”

MHP liderinin gündeminde Yunanistan’ın son dönemdeki silahlanma adımları ve Türkiye’nin NATO içindeki yeri de vardı. Yunanistan’ın Türkiye’ye karşı cephe oluşturduğunu savunan Bahçeli, “Şu an Yunan kamuoyunda en çok tartışılan mesele büyüyen Türkiye’nin tehdit olarak yorumlanmasıdır” dedi. “NATO içinde Türkiye’ye karşı siper kazılmaktadır” diyen Bahçeli, konuşmasına şöyle devam etti: “Ege ve Doğu Akdeniz’de mayın döşenmektedir. Türkiye’ye gözdağı verilmektedir, Türkiye tehdit edilmektedir. Yunanistan istikrarın değil, itibarsızlığın, istila emellerinin ve Türkiye husumetinin islah ve terbiye edilmesi gereken yüzüdür. Alayına birden hodri meydan diyoruz.”

“ABD dostluk ve müttefikle bağdaşmayan her ilişkin ağının içindedir”

Konuşmasının sonunda Irak ve Suriye’deki mevcut durumu değerlendiren Bahçeli, ABD’nin YPG’ye yaptığı yardımları eleştirdi. Sınır ötesi askeri operasyon gerekliliğini de savunan Devlet Bahçeli, “ABD, dostluk ve müttefiklikle bağdaşmayan her ilişki ağının içindedir. Irak’ın kuzeyi ile Suriye’nin kuzeyi artık mutlak suretle temizlenmelidir. Milli güvenliğimizin temini için aracı ülkeleri bir kenara bırakarak terör örgütlerinden hesap sormak, sınır ötesi bir askeri operasyonla hainleri etkisiz hale getirmek milletimize karşı mukaddes bir vazifedir” diye konuştu.

İmamoğlu’ndan Bahçeli’ye hızlı cevap: “Sürekli benim yaptıklarımı takip ediyor demek ki”

NKolay İstanbul Maratonu öncesinde Bahçeli’nin grup toplantısında kendisiyle ilgili sözlerine yanıt veren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Söylediklerinden şimdi haberim oldu, beni ne kadar seviyormuş Bahçeli. Sürekli benim yaptıklarımı takip ediyor demek ki” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.