Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın web sitesini hackleyen Türk hackerlar, siteye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın videosunu koydu

RootAyyıldız adlı hacker grubu, eski Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump’ın web sitesini hackledi. Siteye, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasından bir kesit ve Kur’an’dan ayetler konuldu.

Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın web sitesi hackendi. Siteyi hackleyen Türk hacker grubu RootAyyıldız, İngilizce ve Türkçe olarak, Kur’an’ın Haşr suresinden “Allah’ı unutan, bu yüzden Allah’ın da onlara kendilerini unutturduğu kimseler gibi olmayın. İşte onlar gerçekten yoldan çıkmışlardır” ayetini paylaştı.

Ayrıca siteye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın konuşmasının yer aldığı bir video da yüklendi. Videoda, Erdoğan’ın “La galibe illallah! Allah’tan başka zafer sahibi yoktur” sözleri yer alıyor.

Geçen yıl da Biden’ın web sitesini hacklemişlerdi

RootAyyıldız adlı Türk hacker grubu, ABD Başkanı Joe Biden‘ın seçim kampanyasının yürütüldüğü web sitesini de geçen yıl kasım ayında hacklemişti. ABD istihbarat teşkilatları, Mart 2021’de yayımlanan raporlarında bu olayı, ABD seçimlerini etkilemeye yönelik başarısız bir giriş olarak nitelendirmişti.

Kaynak: CNN

Derleyen: Ayhan Eren

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.