Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar: “HDP bu ülkenin yönetiminde en güçlü şekilde yerini alacak ve o günler uzak değil”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, bugün (19 Ekim) partisinin grup toplantısında konuştu. Kamuoyuna sızan Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) belgelerini değerlendiren Sancar’ın gündeminde ekonomik sorunlar da vardı. HDP’nin ülke yönetiminde söz sahibi olacağı günlerin uzak olmadığını da belirten Sancar’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“TÜGVA ve benzeri vakıflar aracılığıyla devlet, iktidarın arka bahçesi haline gelmiş”

TÜGVA hakkında kamuoyuna sızan belgeleri yorumlayan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, TÜGVA ve benzeri vakıflar aracılığıyla devletin, iktidarın arka bahçesi haline geldiğini belirterek, “KHK ile ihraç edilenlerin yerleri bu vakıf vasıtasıyla yandaşlarla dolduruluyor. Bu vakıf aracılığıyla devleti arka bahçelerine çevirmişler. İktidar, halkın kaynaklarını kontrollerindeki vakıflar, cemaatler ve paramiliter organizasyonlar ile ihaleci ve rantçı cenah arasında pay ediyor. Bu yüzden halkın sofrasına kuru ekmek bile kalmıyor. Bunun değişmesi konusunda kararlılığımızı asla bırakmamalıyız” diye konuştu. 

“Bu iktidarın zenginleri arttıkça, ülkedeki yoksulluk büyümekte”

Ülkedeki ekonomik sorunların giderek arttığını ve bunun temelinde iktidarın kaynak dağıtımındaki adaletsizliklerin olduğunu belirten Sancar, sözlerine şöyle devam etti: “Bu iktidarın zenginleri arttıkça, ülkedeki yoksulluk büyümekte, işsizlik artmaktadır. Merkez Bankası’ndan üç kişi yine gece yarısı kararname ile görevden alındı. Başkan ya da başkan yardımcısı değiştirmekle ancak daha fazla çöküşe yol açıyorsunuz. Değişmesi gereken iktidarın politikalarıdır. İktidarı da beslendiği kara ve kirli düzeni de değiştirmek, halk için görev yapanların sorumluluğudur.”

“Bu iktidara karşı demokratik mücadele, savaş politikalarına karşı çıkmaktan geçer”

İktidarın sürekli çatışmadan beslendiğini ve yeni düzenini savaş politikaları üzerine kurduğunu belirten Sancar, savaş politikalarının temelinde ise Kürt düşmanlığının yattığını söyledi. Sancar, “Bu iktidara karşı demokratik mücadele, savaş politikalarına karşı çıkmaktan geçer. Buna karşı çıkmadıkça gerçek bir muhalefet sürdürmek mümkün değil” dedi.

“HDP, günü geldiğinde bu ülkenin yönetiminde en güçlü şekilde yerini alacak ve o günler uzak değil”

HDP’nin ülke yönetiminde yerini alacağını da savunan Sancar, “HDP, günü geldiğinde bu ülkenin yönetiminde en güçlü şekilde yerini alacak ve o günler uzak değil. Kimseyle pazarlık yapmak bizim işimiz değil. Biz, toplumun tüm kesimlerine sesleniyoruz. Bizden nefret eden toplum kesimleriyle temas için de elimizdeki tüm imkanları seferber edeceğiz. Mutabakat ve uzlaşmayla bu ülkenin tüm sorunlarını çözmek için uğraşıyoruz, o nedenle yolumuz büyüyor” diye konuştu.

“Halkın bütçesini halkla birlikte oluşturmak için çalışma yürütüyoruz”

2022 yılı bütçesine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Sancar, iktidarın hazırladığı bütçeyi “sömürü ve talan bütçesi” olarak niteledi: “Biz halkın bütçesini halkla birlikte oluşturmak için çalışma yürütüyoruz. İktidarın bütçesi sömürü talan ve savaş bütçesi. Biz ise demokrasi, adalet ve hakça bölüşüm bütçesi getireceğiz. Ülkenin yönetimine ortak olduğumuzda bunları yine halkın desteğiyle ve halkın gücüyle hayata geçireceğiz.”

“Bu düzeni değiştirecek kaynaklara sahip olan HDP’ye saldırıyorlar”

Sincan Cezaevi Kampüsü’nde, Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen Kobani davası hakkında da konuşan Mithat Sancar, “Yolsuzluk yapanlar, çeteler yargılanmıyor. Her türlü yolsuzluk normal ama yargı onlara karşı değil. Bu çürümeyi ortaya çıkaranlara ve bu düzeni değiştirecek kaynaklara sahip olan HDP’ye saldırıyorlar. Biz Kobani kumpas davasında bu iktidarı da, kumpaslarını da, hâkimlere verdiği talimatları da boşa çıkarıyoruz” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.