Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

HDP, TÜGVA hakkında Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını istedi

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) hakkında kamuoyuna sızan belgelere ilişkin Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını istedi. Grup başkanvekilleri Meral Danış Beştaş ve Saruhan Oluç tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na iletilen önergede, “İktidar tarafından desteklenen TÜGVA’nın faaliyetlerinin araştırılması, sebep olduğu haksız kazanç, usulsüzlük, devlet kurumlarında kadrolaşma ve yolsuzlukların tespit edilerek telafi edilmesi, adaletsizlik üreten faaliyetlerinin incelenerek telafisi için yol haritasının belirlenmesi ve tüm bu faaliyetler sonucunda ortaya çıkan kamu ve yurttaşların maddi-manevi zararlarının belirlenerek sorunların giderilmesine yönelik çözüm yollarının bulunması amacıyla Meclis araştırması açılması” talep edildi.  

Araştırma teklifinin gerekçesinde ise TÜGVA’nın, Türkiye’de siyasetin ve kamuoyunun son dönemdeki tartışmalarının ön sıralarında yer aldığı belirtilirken, iktidarın TÜGVA’yı koruma çabalarına rağmen, vakıfla ilgili hukuksuzluk, yolsuzluk, haksızlık haberlerinin çıkmaya devam ettiği hatırlatıldı.  

“TÜGVA eliyle devlet içinde devlet kurulduğu görülmektedir”

TÜGVA eliyle Türk Silahlı Kuvvetleri’nden Emniyete ve yargıya kadar birçok farklı devlet kurumuna personel yerleştirildiği vurgulanırken, “Deyim yerindeyse devlet içinde devlet kurulduğu görülmektedir. Kurulduğundan bu yana her geçen yıl büyüyen bu yapının, iktidarın desteği olmadan bu konuma gelemeyeceği açıktır. Nitekim TÜGVA’nın üst ve yerel yönetimlerinin profilleri, iktidarla olan ilişkileri ve hukuksuzluklar açık olmasına rağmen, iktidar mensupları tarafından faaliyetlerinin canhıraş şekilde savunulması, yargının iddialar hakkında soruşturma dahi açmaması, TÜGVA-iktidar ilişkilerinin en net fotoğrafını kamuoyuna sunmaktadır” denilerek, Meclis Araştırma Komisyonunun kurulması gerektiği belirtildi.

Mithat Sancar: “TÜGVA ve benzeri vakıflar aracılığıyla devlet, iktidarın arka bahçesi haline gelmiş”

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar da bugün partisinin grup toplantısındaki konuşmasında, TÜGVA ve benzeri vakıflar aracılığıyla devletin, iktidarın arka bahçesi haline geldiğini belirterek,KHK ile ihraç edilenlerin yerleri bu vakıf vasıtasıyla yandaşlarla dolduruluyor. Bu vakıf aracılığıyla devleti arka bahçelerine çevirmişler. İktidar, halkın kaynaklarını kontrollerindeki vakıflar, cemaatler ve paramiliter organizasyonlar ile ihaleci ve rantçı cenah arasında pay ediyor. Bu yüzden halkın sofrasına kuru ekmek bile kalmıyor. Bunun değişmesi konusunda kararlılığımızı asla bırakmamalıyız” demişti. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.