Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İddia: Bill Gates 2008 yılında bir şirket çalışanı ile e-posta üzerinden flört ettiği gerekçesiyle Microsoft yönetimi tarafından uyarıldı

Microsoft’un kurucusu ve eski yönetim kurulu başkanı Bill Gates’in, bir kadın çalışanı ile e-posta üzerinden “flört ettiği” gerekçesiyle 2008 yılında şirketi tarafından uyarıldığı ortaya çıktı. Microsoft’un, o dönem Gates’i uyardığı ancak ilişkinin e-posta alışverişinden öteye gitmemesi nedeniyle başka bir yaptırım uygulamadığı belirtildi. Wall Street Journal’ın iddialarına göre Gates, yönetim kurulundaki görevinden, 2020 yılında başka bir çalışanıyla yaşadığı ilişki ile ilgili geçirdiği soruşturma nedeniyle ayrılmıştı.

Wall Street Journal’ın (WSJ) iddiasına göre, Microsoft’un kurucusu ve eski yönetim kurulu başkanı Bill Gates, bir kadın çalışanı ile e-posta üzerinden “flört ettiği” gerekçesiyle 2008 yılında şirketi tarafından uyarıldı. Gazete, Gates’in flört konuşmalarının varlığını reddetmediğini yazdı. Öte yandan, Gates ve çalışanı arasında herhangi bir fiziksel etkileşim olmadığı için şirketin Gates’i uyarmaktan öteye gitmediği belirtildi.

Gates’in sözcüsü ise WSJ’nin, eski Microsoft yönetim kurulu başkanının uygunsuz e-posta alışverişinde bulunduğu yönündeki son iddiaları yalanladı. Sözcü, “Bu iddialar, konuyla ilgili doğrudan bilgisi olmayan ve şirketle önemli çıkar çatışmaları olan kişilerden gelen yanlış ve çarpıtılmış söylentilerdir” dedi.

WSJ daha önceki bir haberinde, Gates’in bir kadın çalışanıyla olan ilişkisiyle ilgili soruşturma geçirdiği sırada, 2020 yılında, Microsoft’un yönetim kurulundaki görevinden alındığını ortaya atmıştı. Gates ise hayırseverliğe odaklanmak için istifa ettiğini söylemişti.

Microsoft Sözcüsü Frank Shaw, WSJ’ye verdiği demeçte, Gates’in 2008 yılında bir çalışanıyla flörtöz ve uygunsuz ancak “açıkça cinsellik içermeyen” e-postalar aracılığıyla iş dışında buluşmayı önerdiğini söyledi. İddiaya göre Gates, iki çalışanı tarafından uyarılmasının ardından yaptığının “düşüncesizce” olduğunu belirterek, uygunsuz e-postaları sonlandırdı. 2008’de yaşanan olay sırasında Gates evliydi ve hâlâ Microsoft’ta yönetim kurulu başkanlığını yürütüyordu.

Derleyen: Ayşen Yaman

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.