Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA ve Avrupa Komisyonu: “İklim değişikliği” farkındalık çalışması

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) ve Avrupa Komisyonu, iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında ortak bir çalışmaya imza attı. Eski efsane futbolcular Luis Figo, Gianluigi Buffon ile birlikte Fransa Kadın Milli Futbol Takımı’nda forma giyen ikiz kardeşler Delphine ve Estelle Cascarino‘nun oynadığı reklam filmi, bu hafta oynanacak Avrupa maçlarında (Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi, Konferans Ligi) yayınlanarak farkındalık oluşturmaya yardımcı olacak.

Dünyaca ünlü futbolcuların yer aldığı reklam filminde iklim değişikliğiyle mücadelede günlük hayatta atılabilecek basit adımlar gösteriliyor.

Eski Portekizli futbolcu Luis Figo, “Bu gelecek nesillere bırakabileceğimiz bir konu değil, şimdi bir araya gelmeli ve harekete geçmeliyiz” sözleriyle iklim mücadelesi için çağrıda bulunuyor.

Efsane İtalyan kaleci Gianlugi Buffon da “Her taraftarın iklimin korunmasında katkıda bulunması büyük bir etki oluşturacaktır” diyerek reklam filminde boy gösteriyor.

Televizyon, sosyal medya ve stadyum ekranlarında oynatılacak videoda dört isim, günlük hayatımızdaki basit değişikliklerin iklim değişikliğiyle mücadelede ne kadar büyük bir fark yaratabileceğini anlatıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.