Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’de bir ilk: Trans kadın Rachel Levine dört yıldızlı memur olarak yemin etti

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) tarihinde ilk kez bir trans kadın, dört yıldızlı memur olarak yemin etti. Halihazırda ABD Sağlık Bakanlığı Yardımcısı olan 63 yaşındaki Rachel Levine, ABD Halk Sağlığı Hizmetleri Görevli Kolordusu’nda da amiral rütbesiyle görev yapacak.

ABD Başkan Joe Biden tarafından atanan Dr. Rachel Levine, ülkedeki en üst düzey açık trans yetkili oldu. Levine, LGBTİ+’lara saygı duruşunda bulunarak “Umarım bugünkü tayin daha çeşitli ve daha kapsayıcı bir gelecek yarattığımız için daha birçok kişinin ilki olabilir” dedi.

ABD Sağlık Bakanı Xavier Becerra, Dr Levine’in göreve atanmasını “ulus olarak eşitliğe doğru dev bir adım” olarak nitelendirdi.

Yaklaşık altı bin üniformalı memurun görev yaptığı ABD Halk Sağlığı Hizmeti Görevli Kolordusu, koronavirüs salgını ve doğal afetler gibi sağlık krizleriyle mücadele etmekten sorumlu. 

Harvard Koleji ve Tulane Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olan Dr. Levine, daha önce çocuk doktoru olarak çalıştı. Ayrıca Pennsylvania’nın genel doktoru ve eyaletin sağlık sekreteri olarak görev yapan Dr. Levine, yaygın opioid bağımlılığı ile mücadele gibi konularda da çalıştı. 

Dr. Levine, mart ayında yapılan Senato oylamasında 48’e karşı 52 oyla ABD Sağlık Bakanlığı Yardımcısı oldu. Onay süreci sırasında Dr. Levine, Pennsylvania Sağlık Sekreteri olarak görev yapıyordu. Levine, bu süreçte bakımevlerinde koronavirüs salgınıyla mücadelesi konusunda soru yağmuruna tutuldu.

Kaynak: BBC

Derleyen: Sema Kahriman

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.