Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Femfikir (194): Bir insan hakları ihlali olarak yoksulluk ve Türkiye’nin derin yoksulları – Şevval Şener ve Prof. Hilal Elver ile söyleşi

Derin yoksulluğun sürdürülemez koşullarını görünür kılmak ve yoksulluğu bir insan hakları ihlali olarak tartışmak için çalışmalar yürüten Derin Yoksulluk Ağı’nın kurucularından Şevval Şener ve eski Birleşmiş Milletler Gıda Hakkı Özel Raportörü Prof. Dr. Hilal Elver ile “derin yoksulluk” üzerine söyleştik. Çünkü “Parmak sallamadan, öğretmeden yoksulluğun bütün boyutlarını bilmemiz gerekiyor. Yaşlı yoksulluğu ne? İmkânsızlıklar ortasında yatalak insanın psikolojisi nasıl? O evlerde doğan otizmli bir çocukla başka semtte doğan otizmli çocuk arasındaki eşitsizlik durumu nasıl ortadan kaldırılabilir? Yalnız ve şiddet görmüş bir anne sığınma evine ulaşabiliyor mu? Ulaştığında yoksulluktan kaynaklı orada kendini yabancı hissediyor mu? Yoksulluk bir sistem sorunu, evet, ama sistemin değişmesini mi bekleyeceğiz?

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.