Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Finans ve yatırım uzmanı Prof. Dr. Bilge Yılmaz, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in danışmanı oldu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin bugünkü grup toplantısında, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki (ABD) Wharton Üniversitesi’nin öğretim üyelerinden, finans ve yatırım uzmanı Prof. Dr. Bilge Yılmaz’ı, danışmanı olarak görevlendirdiğini duyurdu.

Boğaziçi Üniversitesi’nin elektrik-elektronik mühendisliği ve fizik bölümlerinden mezun olduktan sonra, kariyerine 1991 yılında AR-GE mühendisi olarak başlayan Bilge Yılmaz, yüksek lisans ve doktora eğitimini ABD’de, Princeton Üniversitesi’nin iktisat bölümünde tamamladı. Akademik hayatına 1997 yılında Wharton School’da başlayan Yılmaz, bir süre Stanford Üniversitesi’nde finans doçentliği yaptıktan sonra 2009 yılında tekrar Wharton School’a döndü. 

Çalışmalarını 2013 yılından beri Wharton School’da finans profesörü olarak sürdüren Yılmaz, Wharton Private Equity (Wharton Özel Sermaye) kürsüsünün başında bulunuyor. Prof. Dr. Yılmaz, Wharton School Harris Family Alternatif Yatırımlar Programı’nın da kurucusu ve akademik direktörü olmasının yanı sıra, okulun özel sermaye, girişim sermayesi, serbest fon, şirket iflası, sorunlu varlık yatırımları, kurumsal yönetim, hissedar hakları ve altyapı finansmanı konularındaki eğitim ve araştırma faaliyetlerini de yönetiyor.  

Prof. Dr. Yılmaz’ın araştırma alanları kurumsal finansman, alternatif yatırımlar ve politik-iktisat üzerine. Kurumsal yönetim, kredi derecelendirme kuruluşları, serbest fonlar, özel sermaye, menkul kıymetler dizaynı, açığa satış kısıtlamaları, şirket iflası ve banka düzenlemeleri konusunda makaleleri Econometrica, American Economic Review ve Journal of Political Economy ve benzeri dergilerde yayımlanan Yılmaz, Wharton School haricinde bir serbest fon şirketinin varlık yönetiminde ve finansal teknoloji alanında start-up yatırımcısı olarak yer alıyor.

Halen kurumsal finansman ve varlık yönetimi alanlarında uzmanlık sağlayan bir danışmanlık firmasının da kurucu ortağı olan Yılmaz, çeşitli kuruluşlarda yönetim kurulu üyeliği yapmaya devam ediyor. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.