Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İngiltere Premier Ligi’ndeki futbolcuların aşılanma oranı, Avrupa’daki diğer büyük liglerin gerisinde kaldı

İngiltere Premier Ligi’nde forma giyen futbolcuların aşılanma oranı açıklandı. Buna göre futbolcuların yüzde 68’i iki doz aşısını tamamlamış durumda. Ancak bu oran, İtalya Serie A ve Almanya Bundesliga’nın oldukça gerisinde kaldı. Serie A, geçen hafta tüm oyuncular için yüzde 98 aşılama oranı bildirirken Bundesliga’da ise bu oran yüzde 94’e ulaştı.

İngiltere Premier Ligi’ndeki futbolcuların aşılanma oranı yüzde 68

Premier Lig yönetimi, ligde forma giyen futbolcuların aşılanma oranını açıkladı. Açıklamada futbolcuların yüzde 68’inin iki doz aşısını tamamladığı, yüzde 81’inin ise en az bir doz aşısını olduğu belirtildi. Eylül ayındaki raporda futbolcuların yüzde 43’ü aşılarını tamamlamıştı. Ancak Premier Lig rakamlardaki bu artışa rağmen Avrupa’nın diğer iki büyük ligi İtalya Serie A ve Almanya Bundesliga’nın oldukça gerisinde kaldı. Serie A, geçen hafta tüm oyuncular için yüzde 98 aşılama oranı bildirirken Bundesliga’da bu oran yüzde 94’e ulaştı.


WhatsApp konuşmaları, aşılanma oranını etkiledi

Gareth Southgate

Premier Lig’de top koşturan futbolcuların aşılanma oranında diğer önemli liglerin geride kalması, belirsizlik ortamına bağlanıyor. Lig yönetiminin geçen ayki raporunda, futbolcuların aralarındaki WhatsApp konuşmalarında, aşı hakkında birbirlerine yanlış bilgiler verdiği vurgulandı. İngiltere Milli Takımı Teknik Direktörü Gareth Southgate de geçen günlerdeki açıklamasında futbolcuların birbirlerini etkilediğini ve böylelikle aşı olmaya çekimser yaklaştıklarını söyledi. Öte yandan İngiliz futbolcular Tammy Abraham ve Mason Mount aşılarını yaptırdıklarını açıkladı fakat Phil Foden, Fikayo Tomori ve Jesse Lingard konu hakkında sessiz kalmayı tercih etti.

Premier Lig’de mücadele eden bazı kulüpler, futbolcularının aşılanma oranlarını kamuoyu ile paylaşmıyor. Verilerini paylaşan kulüpler arasında ise Wolverhampton forması giyen tüm futbolcular aşılanmış durumda. Brentford ve Leeds United’da ise futbolcuların aşılanma oranı, yüzde 90’ın üzerinde. 

Pep Guardiola ve Jürgen Klopp’tan aşılamaya destek

Manchester City ve Liverpool’un teknik direktörleri Pep Guardiola ve Jürgen Klopp, geçen günlerde futbolcuları aşılarını tamamlamaya çağırdı. Guardiola tek çözümün aşı olduğunun altını çizerken Klopp, aşının sadece bir kişiyi değil, herkesi koruyacağının altını şu cümleler ile çizdi: ”Muhtemelen hepimiz bir veya iki bira içtiğimizde, hâlâ araba kullanabileceğimizi düşünüyoruz ama yasalar bu duruma izin vermiyor. Böylece, o şekilde araba kullanmıyoruz. Biz, şu anda tam olarak bu durumdayız. Bu tür yasalar, sadece beni korumak için değildir. Diğer tüm insanları korumak içindir. Aşı da tam olarak böyledir ve sadece bir kişiyi korumaz, herkesi korur.”

İki teknik direktörün de anneleri, koronavirüse yakalanarak hayatlarını kaybetmişti. 

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.