Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Karim Benzema, Mathieu Valbuena’ya şantaj yaptığı iddiasıyla yargılanıyor

Real Madrid’de forma giyen Karim Benzema’nın 2015 yılında milli takımdan arkadaşı Mathieu Valbuena’ya seks videosu ile şantaj yapılmasında pay sahibi olduğu gerekçesiyle yargılandığı dava, bugün (20 Ekim) Fransa’nın başkenti Paris’te başladı. İlk duruşmaya Valbuena katılırken Benzema ise mahkeme salonuna gelmedi. Fransız yıldız hakkında beş yıla kadar hapis ve 70 bin euro para cezası isteniyor.

Beş yıla kadar hapis cezası isteniyor

Karim Benzema’nın 2015 yılında milli takımdan arkadaşı Mathieu Valbuena’ya seks videosu ile şantaj yapılmasında pay sahibi olduğu gerekçesiyle yargılandığı dava, bugün (20 Ekim) Fransa’nın başkenti Paris’te başladı. Benzema’nın dışında dört kişinin daha yargılandığı davada Fransız futbolcu için beş yıla kadar hapis ve 70 bin euro para cezası istendi. İlk duruşmaya Valbuena katılırken Benzema ise mahkeme salonuna gelmedi. 2015 yılında yaşanılan bu olayın ardından Benzema ve Valbuena, milli takımdan uzaklaştırılmıştı. Ancak Benzema, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası ile birlikte milli takım formasına yeniden kavuştu. 

Mathieu Valbuena: ‘’Herkes burada fakat Karim Benzema yok’’

Yunanistan temsilcisi Olympiakos’un forması giyen Mathieu Valbuena, kulübünden özel izin alarak Paris’teki duruşma salonuna geldi. Bir dönem Fenerbahçe’de de oynayan Valbuena, mahkemede şunları söyledi: ”Bu video ile ilgili bana ilk uyarı Djibril Cissé’den geldi. Video çıkmasın diye para vermeyi hiç düşünmedim. Tehlikede olduğumu hissettim ve şikayette bulundum. Bu videonun ortaya çıkmasıyla Fransa Milli Takımı’nda işlerin zor olacağını biliyordum.”

Duruşmanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Valbuena, Benzema’nın davaya gelmemesi hakkında ise “Altı yıldır bu dava devam ediyor. Herkes burada fakat Karim Benzema yok. Yazık ki altı yıldır bekliyoruz. Ne olursa olsun peşini bırakmayacağız” diye konuştu. 

Benzema ile Valbuena arasında ne yaşanmıştı?

Karim Benzama ile Mathieu Valbuena arasında yaşanan olay 2015 yılına dayanıyor. İddialara göre Valbuena, telefonunda bulunan bir içeriğin başka bir cihaza aktarılması için arkadaşı Axel Angot’tan yardım istedi. Angot, Valbuena’nın isteğini gerçekleştirirken yıldız futbolcunun telefonunda cinsel bir içeriğe rastladı ve bir arkadaşı ile birlikte telefondaki görüntüleri medyaya sızdırmamak için Valbuena’dan para istedi. Valbuena ise şantaj teklifinin ardından durumu polise bildirdi. Ancak bu noktadan sonra işler daha da karıştı.

Görüntülere ulaşan polislerden birinin, Valbuena’ya yapılan şantajın başaktörleri arasında olduğu ortaya çıktı. Daha sonra ise zanlılar, Valbuena’nın milli takımdan arkadaşı Karim Benzema’ya bir şekilde ulaşmayı başardı. Benzema, 6 Ekim 2015 tarihinde milli takım antrenmanında konuyu Valbuena’ya açıp isterse güvenilir kişilere ulaşmasında yardımcı olmayı önerdi. Benzema ise bu konuşmayı Valbuena’ya yardımcı olmak için yaptığını, zanlıların kendisini şantaj ağının içine çekmek için farklı yöntemler kullandığını iddia etti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.