Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı – TÜSİAD sessizlik orucunu bozdu: Laiklik ve adalet mesajları

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport’ta yayımlanan yazısında, Türk Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (TÜSİAD) dün (20 Ekim) İstanbul’da düzenlendiği Yüksek İstişare Konseyi (YİK) toplantısını değerlendirdi.

“YİK Başkanı Tuncay Özilhan ve ardından kürsüye çıkan TÜSİAD Başkanı Simone Kaslowski’nin mesajları Erdoğan ya da hükümetin adını anmadan, sadece ne yapılması, nasıl olması gerektiğini söyleyerek mevcut siyasi ve ekonomik ortama kökten eleştiriler içeriyordu. Aslına bakarsanız bu yılın başından beri TÜSİAD’ın mesajları sertleşmeye, yeniden politize olmaya başlamıştı ama yine güncel ekonomi sorunları üzerinden veriliyordu. Bu defa doğrudan ekonomiyle ilgili söylenen en önemli şey Merkez Bankası’nın bağımsızlığı konusu oldu. Onun dışında her iki kıdemli iş insanının da mesajları aslında anayasanın girişinde yazılı ‘laik, demokratik, sosyal hukuk devleti’ ilkesinin tam olarak uygulanması temelindeydi. (…) Erdoğan ve AK Parti yönetimin bu mesajları hoşnutlukla karşılayacağını, karşılıksız bırakacağını düşünmek zor” diyen Yetkin’in yazısının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.