Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde üçüncü hafta devam ediyor: Merih Demiral’ın formasını giydiği Atalanta, Manchester United deplasmanında

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde grup aşaması heyecanı, bu akşam (20 Ekim) dört grupta oynanacak sekiz karşılaşma ile devam edecek. Gecenin öne çıkan maçında ise Manchester United, sahasında milli futbolcumuz Merih Demiral‘ın formasını giydiği Atalanta’yı konuk edecek. Türkiye saati ile 22.00’de başlayacak karşılaşma, dijital içerik platformu Exxen’den naklen yayınlanacak. 

Manchester United’ın konuğu Atalanta

Manchester United, UEFA Şampiyonlar Ligi F Grubu üçüncü maçında Atalanta’yı konuk edecek. Old Trafford’da oynanacak mücadele, Türkiye saati ile 22.00’de başlayacak. Karşılaşmayı, Polonya Futbol Federasyonu’ndan Szymon Marciniak yönetecek. 

Manchester United, yara sarmak istiyor

İngiltere Premier Ligi’nde oynadığı son üç karşılaşmada iki mağlubiyet ve bir beraberlik alarak taraftarlarını hayal kırıklığına uğratan Manchester United, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Atalanta karşısına çıkacak. Kırmızı Şeytanlar, Atalanta maçı öncesinde Devler Ligi’nde oynadığı iki karşılaşmada bir galibiyet ve bir mağlubiyet aldı. Ole Gunnar Solskjaer‘in öğrencileri, bu karşılaşmalarda üç gol atıp üç gol yedi. 

Atalanta karşısında mutlak üç puan için sahaya çıkacak Manchester United, rakibi ile tarihinde ilk kez karşı karşıya gelecek. Kırmızı Şeytanlar’ın İtalya temsilcilerine karşı ise şansı tutuyor. Manchester United, İtalyan takımlarını konuk ettiği son yedi UEFA Şampiyonlar Ligi karşılaşmasında altı galibiyet ve bir mağlubiyet aldı. 

Son dönemin tartışmalı teknik direktörlerinden Ole Gunnar Solskjaer’in Atalanta maçındaki en büyük iki kozu Bruno Fernandes ve Cristiano Ronaldo olacak. OPTA verilerine göre Fernandes, Manchester United forması ile ilk UEFA Şampiyonlar Ligi maçına çıktığı Ekim 2018’den bu yana dört gol ve üç asistlik performansı ile takımının en skorer futbolcusu konumunda. Cristiano Ronaldo ise Devler Ligi kariyerinde İtalya temsilcilerine rakip olduğu 23 maçta 18 kez fileleri sarsmayı başardı. 

Atalanta, İngiltere deplasmanında grup liderliğini korumak amacında

İtalya Serie A’da oynadığı sekiz maçta dört galibiyet, iki beraberlik ve iki mağlubiyet alarak 14 puan toplayan Atalanta, gözünü UEFA Şampiyonlar Ligi’ne dikmiş durumda. İtalya temsilcisi, Devler Ligi’nde ise iyi bir performans ortaya koyuyor. Oynadığı ilk iki maçı kaybetmeyen Atalanta, topladığı dört puan ile grubunda zirvede yer alıyor.

Milli futbolcumuz Merih Demiral’ın formasını terlettiği Atalanta, tarihinde altı kez İngiltere temsilcileri ile karşı karşıya geldi. Mavi-siyahlılar, bu karşılaşmalarda üç galibiyet, bir beraberlik ve iki mağlubiyet aldı. Öte yandan Gian Piero Gasperini‘nin öğrencileri, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çıktığı son yedi deplasman maçının yalnızca birinde sahadan boynu bükük ayrıldı. Atalanta, bu süreçte tek yenilgisini, Real Madrid karşısında aldı. Atalanta’nın Devler Ligi’nde attığı son 11 golün 10’u ise karşılaşmaların ikinci yarısında geldi. 

Gian Piero Gasperini’nin Manchester United karşısındaki en büyük kozu, Duvan Zapata olacak. Zapata, takımı ile bu sezon çıktığı iki Şampiyonlar Ligi maçında da asist yaparak takımına katkı sağladı. 

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde günün programı şöyle: 

Barcelona-Dinamo Kiev (E Grubu, TSİ 19.45)

Benfica-Bayern Münih (E Grubu, TSİ 22.00)

Manchester United-Atalanta (F Grubu, TSİ 22.00)

Young Boys-Villarreal (F Grubu, TSİ 22.00)

Red Bull Salzburg-Wolfsburg (G Grubu, TSİ 19.45)

Lille-Sevilla (G Grubu, TSİ 22.00)

Chelsea-Malmö (H Grubu, TSİ 22.00)

Zenit-Juventus (H Grubu, TSİ 22.00)

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler