Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi ve EuroCup: Türk takımları parkeye çıktı – Darüşşafaka’nın müsabakası, takımdaki koronavirüs vakaları sebebiyle ertelendi

FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi (BCL) 2021-2022 sezonunda üçüncü hafta, 18-19-20 Ekim pazartesi, salı ve çarşamba günleri oynanan yedi maçla sona erdi. Yalnızca bir temsilcimizin parkeye çıktığı haftada Beşiktaş Icrypex, ilk galibiyetini aldı. Darüşşafaka’nın Hapoel U-Net Holon maçı, takımda görülen koronavirüs vakaları nedeniyle ertelendi.

Darüşşafaka tarafından yapılan açıklamada, rutin koronavirüs testlerinde vakalara rastlandığı ve bu nedenle Hapoel Holon ve hafta sonu ING Basketbol Süper Ligi’nde oynanacak Büyükçekmece maçlarının ertelendiği duyuruldu. Hapoel U-Net Holon karşılaşması, BCL’nin kararıyla 7 Aralık’ta oynanacak.

Beşiktaş Icrypex’ten kritik galibiyet

BCL’de H Grubu’nda yer alan Beşiktaş Icrypex, deplasmanda EWE Baskets Oldenburg’u 81-83 mağlup ederek değerli bir galibiyet aldı. İlk devreyi 52-42 geride kapatan temsilcimiz, ikinci yarıda Alman temsilcisine yalnızca 29 sayı izni verdi. NBA patentli Rondae Hollis-Jefferson, transfer olduğu günden beri en iyi maçını geride bıraktı. 21 sayı, 9 ribaund, 3 asist, 1 top çalma, 2 blok ile sahanın her alanında katkı veren Hollis-Jefferson, sezonun kalanına dair mesaj verdi.

H Grubu’nda Rytas Vilnius sürprize imza atarak son iki yılın şampiyonu San Pablo Burgos’u, takımın lideri Vitor Benite’yi 6 sayıda tutarak ve rakibine 20 top kaybı yaptırarak 87-69 mağlup etti. Böylece H Grubu’nda iki maçın ardından her takımın birer galibiyeti bulunuyor.

RHJ’nin açık sahada vurduğu smaç:

FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde üçüncü haftanın toplu sonuçları:

Bu sonuçların ardından BCL’de tüm gruplarda sıralamalar için:

https://www.championsleague.basketball/21-22/groups

BCL’nin dördüncü haftasında sekiz karşılaşma oynanacak. Galatasaray NEF 25 Ekim Pazartesi günü saat 19.30’da PAOK deplasmanında haftayı açarken Pınar Karşıyaka, 26 Ekim Salı günü saat 19.00’da BAXI Manresa’yı konuk edecek. Salı günü üçüncü temsilcimiz Tofaş, 21.30’da zorlu SIG Strasbourg deplasmanına çıkacak.

7DAYS EuroCup’ta 2021-2022 sezonu başladı

7DAYS EuroCup’ta 2021-2022 sezonu, 19 Ekim Salı ve 20 Ekim Çarşamba günleri oynanan beşer karşılaşma ile başladı. EuroCup’ta 10’ar takımdan oluşan A ve B grupları yer alıyor.

A Grubu’nda yer alan temsilcimiz Türk Telekom, Ankara’da Fransız ekibi Boulogne Metropolitans 92’yi 73-65 mağlup etti. ING Basketbol Süper Ligi’nde iki galibiyet, iki mağlubiyeti bulunan Türk Telekom, Avrupa defterini kazanarak açtı. Alex Perez, 18 sayısının yanına 13 asist ekleyerek takımın hücumdaki taşıyıcı ismi oldu.

Türk Telekom – Boulogne Metropolitans 92 karşılaşmasının özeti:

Frutti Extra Bursaspor, evinde kupanın iki favorisinden biri olan Virtus Segafredo Bologna’ya 83-101 mağlup oldu. Parkeye Milos Teodosic, Ekpe Udoh, Mam Jaiteh, Awadu Abass, Nico Mannion gibi çok önemli isimlerden yoksun çıkan Sergio Scariolo’nun öğrencileri, eksiklere rağmen Partizan ile birlikte EuroCup’ın oldukça üstünde bir seviyede. Virtus Bologna’da yedi isim çift hanelere çıkarken Kevin Hervey ve Marco Bellinelli öne çıkan isimler oldu. Bursaspor’da Allerik Freeman 15 sayı ile takımın en skorer ismi olurken üç yerli oyuncu Onuralp Bitim, Egemen Güven ve Ömer Utku Al’dan toplam 37 sayılık katkı geldi.

Frutti Extra Bursaspor – Virtus Segafredo Bologna karşılaşmasının özeti:

Zeljko Obradovic önderliğindeki Partizan, Euro Cup’a 97-106’lık Hamburg Towers galibiyeti ile başladı. EuroCup’ın ikinci haftasında 27 Ekim Çarşamba günü saat 21.30’da Türk Telekom ile Partizan karşı karşıya gelecek. Frutti Extra Bursaspor, 26 Ekim Salı günü saat 21.00’de Umana Reyer Venice deplasmanına konuk olacak.

Yazan: Sedat Efekan Özener

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.