Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Elif Key ile Amerikan Rüyası (25): ABD’de işçi kıtlığı başladı – İnan Temelkuran ile söyleşi

ABD Çalışma Bakanlığı istifa edenlerin sayısının 4 milyon 300 bine çıktığını bildirdi. İşten ayrılmaların artmasının sebebi Delta varyantı gibi sunulsa da değil. Çalışan kesim, ‘Bu ücretlere çalışacağıma evde otururum’ noktasına gelirken, ücret ve hak talepleri sebebiyle grevler artıyor, sendikalar bastırıyor. En basit işlere dahi kalifiye işçi arayan, bugüne kadar işçi beğenmeyen Amerikalı işveren şimdi işçi kıtlığı çekiyor. Bu arada tüm bu ücret artışları Amerika’da enflasyonun yükselmesine, gıda ve enerjiden mobilya ve otomobillere kadar değişen ürünlerde fiyatların artmasına yol açıyor. Salgın nedeniyle tedarik zincirlerinde görülen aksamalar ve talebin arzı aşması, enflasyonun bu noktaya gelmesinde rol oynuyor. Papa Francis bile kapitalist düzenin insanları tükettiğinden bahsediyorsa kış yaklaşıyor!

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.