Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

NBA’de Türk oyuncuların gecesi: Furkan Korkmaz, Alperen Şengün ve Cedi Osman’dan sezona harika başlangıç

NBA’de 2021-2022 sezonunun ikinci gününde 20 Ekim Çarşamba gününü bugüne (21 Ekim) bağlayan gecede 11 maç oynandı. NBA’deki dört temsilcimizden üçü – Furkan Korkmaz, Alperen Şengün ve Cedi Osman – sezonu açtı.

Furkan Korkmaz, Philadelphia 76ers’ın New Orleans Pelicans’ı deplasmanda 117-97 mağlup ettiği karşılaşmada göz kamaştırdı. Milli basketbolcumuz 4/4 üçlük isabetiyle 22 sayı, 5 asist ile takımın hücumdaki taşıyıcı isimlerinden biri oldu. Sixers’ta Ben Simmons ile yaşanan kriz sonucu kısa rotasyonunda eksiklik yaşanıyor ve bu açığı doldurmak için sivrilen iki isim Furkan Korkmaz ve Tyrese Maxey. Bu fırsatı değerlendirirse takımın daha büyük bir parçası olabilecek ve “ceza şutörü” görev tanımlamasının üstüne çıkabilecek Furkan Korkmaz, sezona harika başladı.

Furkan Korkmaz’ın performansından kesitler:

Alperen Şengün, Houston Rockets’ın Minnesota Timberwolves’a 106-124 kaybettiği maçta NBA kariyerinin ilk maçına çıktı. 2021 NBA Draftı’nda 16. sıradan seçilen milli basketbolcumuz ilk maçında 11 sayı, 6 ribaund, 2 asist ve 3 top çalma ile oynadı. Houston Rockets’ın bu sezon NBA’in en dağınık takımlarından biri olması bekleniyor.

Takımın en değerli oyuncusu konumundaki Christian Wood ve çok yetenekli olan ancak yeteneklerini verimli bir şekilde kullanma noktasında zamana ihtiyacı olan Kevin Porter Jr.’ın üzerine takıma Jalen Green, Alperen Şengün, Usman Gruba gibi potansiyeli yüksek çaylaklar katıldı. Rockets’ta Alperen, hem kendini gösterebilmek için fırsatlar bulacağı hem de oyun disiplinini kaybetmemesi gereken bir ortamda kendisini geliştirmesi gerekiyor.

Alperen’in takip smacı:

Alperen Şengün’ün performansından görüntüler:

Bir diğer milli basketbolcumuz Cedi Osman, Cleveland Cavaliers formasıyla beşinci NBA sezonunu dün iyi bir performansla açtı. Cleveland Cavaliers’ın Memphis Grizzlies’a 121-132 mağlup olduğu maçta Cedi Osman, 3/3 üç sayılık isabetle 15 sayı buldu. Sahada kaldığı süreyi iyi değerlendiren Cedi’yi bu sezon kanat rotasyonunda rekabetçi bir süreç bekliyor.

Cavaliers’ın 2020 NBA Draftı’nda lotaryadan seçtiği Isaac Okoro’nun yanı sıra takımın serbest oyuncu pazarında kadrosuna kattığı Lauri Markkanen, Memphis maçına üç numara pozisyonunda başladı.

Cedi Osman’ın performansı:

https://twitter.com/NBATurkiye/status/1451047650602717186

NBA’de dün gece oynanan 11 karşılaşmanın toplu sonuçları:

Yazan: Sedat Efekan Özener

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler