Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Avrupa Ligi’nde üçüncü hafta başlıyor: Fenerbahçe, grubunun kader maçında Royal Antwerp’i ağırlıyor – Galatasaray, Moskova deplasmanından üç puan ile dönmenin peşinde

UEFA Avrupa Ligi’nde üçüncü hafta, bugün (21 Ekim) oynanacak karşılaşmalar ile devam edecek. Temsilcilerimiz Fenerbahçe ve Galatasaray‘ı ise zorlu rakipler bekliyor. Sarı-lacivertliler, saat 19.45’te Belçika temsilcisi Royal Antwerp’i konuk edecek. Sarı-kırmızılılar ise saat 22.00’de Rusya temsilcisi Lokomotiv Moskova ile deplasmanda kozlarını paylaşacak. Karşılaşmalar, dijital içerik platformu Exxen’den naklen yayınlanacak.

Fenerbahçe, Royal Antwerp karşısında çok kritik bir maça çıkacak

Temsilcimiz Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi D Grubu üçüncü maçında Royal Antwerp’i konuk edecek. Ülker Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma, 19.45’te başlayacak. Mücadeleyi, Rusya Futbol Federasyonu’ndan Sergei Ivanov yönetecek. 

Fenerbahçe’de tek hedef üç puan

Süper Lig’de geçen hafta Trabzonspor’a 3-1 kaybeden Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi’nde karşılaşacağı Royal Antwerp’i mağlup ederek moral bulmak amacında. Ancak ligde 19 puan ile ikinci sırada yer alan temsilcimiz, UEFA Avrupa Ligi’nde sancılı bir süreçten geçiyor. Fenerbahçe, D Grubu’ndaki ilk maçında Eintracht Frankfurt ile 1-1 berabere kalırken Olympiakos’a ise sahasında 3-0 mağlup oldu. Sarı-lacivertliler, Royal Antwerp maçı öncesi topladığı bir puan ile grubunda üçüncü sırada yer alıyor. 

D Grubu’nda ilk iki şansını devam ettirmek isteyen Fenerbahçe, Royal Antwerp karşısına mutlak üç puan parolası ile çıkacak. Tarihinde ilk kez Antwerp ile karşılaşacak olan temsilcimiz, şimdiye kadar Belçika takımları ile altı maç yaptı. Fenerbahçe, bu altı karşılaşmayı da Anderlecht ile yaparken son iki maçtan galibiyet ile ayrılmayı başardı. Öte yandan Avrupa arenasında son üç maçta galibiyet alamayan Fenerbahçe, 2008 yılından bu yana Kadıköy’de üst üste iki iç saha yenilgisi almadı.

OPTA verilerine göre ise UEFA Avrupa Ligi’nin ilk iki haftasında Fenerbahçe’den (5,22 xG) daha fazla gol beklentisi yakalayan sadece iki takım var. Ancak sarı-lacivertliler, bu gol beklentisine rağmen rakip fileleri yalnızca bir kez havalandırabildi. Vitor Pereira ise önemli bir istatistiğini devam ettirmek isteyecek. Portekizli teknik direktör, Fenerbahçe’nin başında çıktığı 73 maçta üst üste iki yenilgi almadı. Sarı-lacivertliler, en son Trabzonspor’a mağlup olmuştu. 

Vitor Pereira: ‘’Mutlak üç puan almak istiyoruz’’

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Royal Antwerp maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında konuştu. Pereira, Antwerp maçını kazanmalarının gerektiğinin altını çizerken şunları söyledi: ”Futbol gerçekten zor iş. Böyle kötü bir sonuç aldığımız zaman yeni bir reaksiyon göstermen gerekiyor. Bir sonraki maça hazırlanmayı düşünmeniz gerekiyor. Burası farklı bir turnuva. Olympiakos maçında ders aldığımızı düşünüyorum. Sadece duygularınızla oynayamazsınız. Aklınızla da oynamanız gerekiyor. Yarın bizim reaksiyon göstererek en iyi seviyede olmamız gerekiyor. Yarın mutlak üç puan almak istiyoruz.’’

Eski dostlar, Kadıköy’e geliyor

Belçika futbolunun yükselen değerlerinden Royal Antwerp, ligde oynadığı 11 karşılaşmada altı galibiyet, iki beraberlik ve üç yenilgi aldı. Brian Priske’nin öğrencileri, bu karşılaşmalarda rakip filelere 21 gol atarken kalesinde ise 15 gol gördü. Royal Antwerp’in UEFA Avrupa Ligi’ndeki karnesi ise oldukça kötü. Belçika temsilcisi, oynadığı iki karşılaşmadan da puan çıkartmayı başaramadı. 

Ligde tarihinin en iyi sezonlarından birisini geçiren Royal Antwerp, Avrupa kupalarında Türk takımlarına rakip olduğu iki maçta da Göztepe karşısına çıktı. Belçika temsilcisi, Göztepe ile oynadığı bu iki maçta bir beraberlik ve bir mağlubiyet ile sahadan ayrıldı. Öte yandan Antwerp, Avrupa kupalarında oynadığı son dört deplasman maçını da kaybederken bu maçlarda kalesinde 13 gol gördü. 

Brian Priske’nin Fenerbahçe karşısındaki en büyük iki kozu Mbwana Samatta ve Michael Frey olacak. Yakın dönemde Fenerbahçe forması giyen bu iki futbolcudan özellikle Frey, kariyerinin en parlak sezonunlarından birisini geçiriyor. İsviçreli santrfor, bu sezon oynadığı 13 resmi maçta 12 kez fileleri sarstı.

Galatasaray, Rusya deplasmanında

Temsilcimiz Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi E Grubu’nun üçüncü hafta maçında Lokomotiv Moskova’ya konuk olacak. RZD Arena’da oynanacak karşılaşma, Türkiye saati ile 22.00’da başlayacak. Mücadeleyi, Avusturya Futbol Federasyonu’ndan Harald Lechner yönetecek.

Galatasaray, grup liderliğini sürdürmek istiyor

UEFA Avrupa Ligi’ne iyi bir başlangıç yapan Galatasaray, Lazio’yu yenerken Olimpik Marsilya deplasmanından ise bir puan ile döndü ve grubunda liderlik koltuğuna oturdu. Sarı-kırmızılılar, bu karşılaşmalarda rakip fileleri bir kez sarstı. Fatih Terim’in öğrencileri, bu maçlarda ise kalesini gole kapatmayı başardı. 

Süper Lig’de oynadığı üç maçı da kazanarak iyi bir grafik çizen Galatasaray, yükselen formunu Lokomotiv Moskova karşısında da devam ettirmek isteyecek. Temsilcimiz, tarihinde Lokomotiv Moskova ile dört kez karşılaştı. Galatasaray, bu karşılaşmaların ikisini kazanırken bir tanesinde ise sahadan yenilgi ile ayrıldı. Öte yandan sarı-kırmızılılar, Rusya deplasmanında oynadığı beş Avrupa kupası maçında yalnızca bir galibiyet alabildi.

Galatasaray, ayrıca deplasmanda oynadığı son sekiz Avrupa kupası maçında da gol atamadı. Ancak Fatih Terim, bu seriyi Mısırlı forveti ile sona erdirmenin amacında. Son haftaların formda isimlerinden Mostofa Mohamed, forma giydiği son iki maçta üç gol attı. 

Fatih Terim: “Kazanmamız veya berabere kalmamız halinde çok büyük bir avantaj elde ederiz”

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, maç öncesi düzenlenen basın toplantısında konuştu. Terim, Lokomotiv Moskova maçında puan veya puanlar almanın öneminin altını çizdi ve şunları söyledi: ”Dört puanla biz öndeyiz. Üç, iki, bir diye herkesin iddialı olduğu bir sıralama var. Daha üçüncü maçı oynayacağız. Bir üç maçımız daha var demektir bu. Ama kazanmamız veya berabere kalmamız halinde çok büyük bir avantaj elde ederiz, Lokomotiv’in iddiası bir hayli geriye düşebilir.”

Galatasaray’ın Lokomotiv Moskova maçı kamp kadrosunda şu oyuncular yer alıyor:

Fernando Muslera, DeAndre Yedlin, Taylan Antalyalı, Alpaslan Öztürk, Patrick van Aanholt, Kerem Aktürkoğlu, Ryan Babel, Mostafa Mohamed, İsmail Çipe, Ömer Bayram, Olimpiu Moruţan, Berkan Kutlu, Kaan Arslan, Victor Nelsson, Christian Luyindama, Atalay Babacan, Alexandru Cicâldău, Marcão Teixeira, Barış Alper Yılmaz, Emre Kılınç, Halil Dervişoğlu, Sofiane Feghouli, Mbaye Diagne, Berk Balaban.

Lokomotiv Moskova’nın kazanmaktan başka çaresi yok

Lokomotiv Moskova, Rusya Ligi’ne dengesiz bir başlangıç yaptı. Markus Gisdol’un öğrencileri, oynadıkları 11 karşılaşmada dört galibiyet, altı beraberlik ve bir mağlubiyet aldı. Lokomotiv, bu karşılaşmalarda rakip filelere 15 gol atarken kalesinde ise 10 gol gördü. Öte yandan Rusya temsilcisi, UEFA Avrupa Ligi’nde oynadığı iki maçta bir puan toplayarak E Grubu’nun son sırasında yer alıyor.

Oynadığı son yedi resmi maçı kazanamayan Lokomotiv Moskova, Galatasaray’ı yenerek çıkışa geçmenin hesaplarını yapıyor. Lokomotiv, temsilcimiz ile tarihinde dört kez karşılaştı. Rusya temsilcisi, bu maçların birini kazanırken ikisinde ise sahadan boynu bükük ayrılan taraf oldu. Lokomotiv Moskova, ayrıca Avrupa kupalarında oynadığı son 11 iç saha maçında bir galibiyet, iki beraberlik ve sekiz mağlubiyet alarak oldukça kötü bir görüntü çizdi. Öte yandan Markus Gisdol’un Galatasaray karşısındaki en büyük kozu Fedor Smalov olacak. Rus yıldız, bu sezon çıktığı 14 resmi maçta yedi kez fileleri havalandırdı. 

UEFA Avrupa Ligi’nde üçüncü haftanın fikstürü:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.