Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde üçüncü hafta sona erdi: Manchester United, Merih Demiral’ın gol attığı karşılaşmada Atalanta’yı evine puansız gönderdi

UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarında üçüncü hafta heyecanı, dün (20 Ekim) oynanan karşılaşmalar ile sona erdi. Gecenin maçında Manchester United ile Atalanta, kozlarını Old Trafford’da paylaştı. Atalanta, deplasmanda Mario Pasalic ve milli futbolcumuz Merih Demiral‘ın golleri ile ilk devreyi 2-0 önde kapattı. Ancak Kırmızı Şeytanlar, ikinci yarıda müthiş bir geri dönüşe imza atarak rakibini Marcus Rashford, Harry Maguire ve Cristiano Ronaldo’nun golleri ile 3-2 mağlup etmeyi başardı. 

Cristiano Ronaldo, milli futbolcumuz Merih Demiral’ı üzdü

Manchester United, UEFA Şampiyonlar Ligi F Grubu üçüncü maçında Atalanta’yı konuk etti. Old Trafford’da oynanan mücadeleyi, Polonya Futbol Federasyonu’ndan Szymon Marciniak yönetti. 

Manchester United ve Atalanta’nın dizilişi

İngiltere Premier Ligi’nde oynadığı son üç karşılaşmada iki mağlubiyet ve bir beraberlik alarak taraftarlarını hayal kırıklığına uğratan Manchester United, Old Trafford’da konuk ettiği Atalanta karşısında maça beklentilerin çok altında başladı. İtalya temsilcisi, müsabakanın henüz 15. dakikasında öne geçti. Josip Ilicic’in ara pasında top ile buluşan Davide Zappacosta’nın sağ taraftan yaptığı yerden ortaya dokunan Mario Pasalic, skoru 1-0’a getiren golü kaydetti. Kalesinde gördüğü golün ardından rakip kaleye yüklenmeye başlayan Manchester United, 28. dakikada ise büyük bir şok daha yaşadı. Teun Koopmeiners’in kullandığı köşe vuruşundan gelen topa harika yükselen Merih Demiral, aradaki farkı ikiye çıkartarak Old Trafford tribünlerinde soğuk duş etkisi yarattı. 45. dakikada Marcus Rashford ile bir topu direkten dönen Manchester United, ilk yarıda skoru değiştirmeyi başaramayarak soyunma odasına 2-0 geride gitti. 

Maçın ilk yarısında Manchester United filelerini sarsan Merih Demiral, ikinci yarıda sakatlığı nedeniyle oyuna devam edemedi. Kırmızı Şeytanlar, ilk yarıda sahanın yıldızı olan milli stoperin oyundan çıkmasıyla rakip kalede daha net pozisyonlar bulmaya başladı ve 53. dakikada aradaki farkı bire indirdi. Bruno Fernandes’in pasında top ile buluşan Marcus Rashford, sol çaprazdan yaptığı şık vuruşla takımını umutlandıran isim oldu. Golün ardından seyircisinin de desteğini arkasına alan Manchester United, ataklarına hız kesmeden devam etti. Scott McTominay ile 57. dakikada bir topu daha direkten dönen ev sahibi, aradığı beraberlik golünü 75. dakikada buldu. Aaron Wan-Bissaka’nın sağ kanattan açtığı ortada topu önünde bulan Harry Maguire, ceza sahası içinden çektiği sert şut ile skora dengeyi getirdi. Old Trafford tribünlerini ayağa kaldıran gol ise Cristiano Ronaldo‘dan geldi. Luke Shaw’ın ortasına harika yükselen Portekizli yıldız, Kırmızı Şeytanlar’a galibiyeti getiren golü kafasıyla attı. 

2-0 geriye düştüğü maçta Atalanta’yı 3-2 mağlup eden Manchester United, puanını altıya yükselterek grup liderliğine yükseldi. Atalanta ise dört puanda kaldı. 

Cristiano Ronaldo, Manchester United’ın kupayı kazandığı 2007-2008 sezonunun ardından ikinci kez Kırmızı Şeytanlar adına üst üste üç UEFA Şampiyonlar Ligi maçında rakip fileleri havalandırdı.

Atalanta forması giyen Merih Demiral, Şampiyonlar Ligi kariyerindeki ilk golünü Manchester United filelerine gönderdi. 

Merih Demiral (Atalanta), Ömer Toprak’ın (Bayer Leverkusen) ardından UEFA Şampiyonlar Ligi tarihinde yabancı bir takımın formasıyla Manchester United’a Old Trafford’da gol atan ikinci Türk oldu.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde dün (20 Ekim) oynanan karşılaşmalarda alınan skorlar:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.