Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İzmir’de bu sabah başlaması planlanan metro grevi, Türkiye Demiryolu İşçileri Sendikası ile İzmir Metro A.Ş. arasında gece saatlerinde sağlanan anlaşma ile iptal oldu

Türkiye Demiryolu İşçileri Sendikası İzmir Şube Başkanı Hamdullah Giral, İzmir Metro A.Ş. adına yetkilendirilen Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası ile yürüttükleri ve 627 çalışanı ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde anlaşmaya varıldığını açıkladı. Yaklaşık altı ay süren görüşmelerden sonuç alınamaması sebebiyle işçiler, bu sabah 05.00’te greve başlayacaktı. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer gece 02.40’ta sosyal medya hesabından paylaştığı açıklamada, “İzmir Metro A.Ş. ve İzmir Tramvayı emekçilerimizle anlaştığımızı müjdelemekten mutluluk duyuyorum” dedi. 

Giral, “Metro A.Ş. 9. dönem toplu iş sözleşmemizi, arkadaşlarımızın yüzünün güleceği şekilde imzaladık. Bundan sonraki hedefimiz diğer sözleşmelerde, daha güzel şartlarda sözleşmeler imzalamak” açıklamasında bulundu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.