Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı – Erdoğan istedi, MB indirdi: Dışişleri de gönderecek mi?

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport‘ta yayımlanan yazısında, Afrika’daki üç ülkeyi ziyaretinin dönüşünde beraberinde götürdüğü gazetecilere konuşan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Osman Kavala’nın serbest bırakılması için imza atan 10 Batılı ülke büyükelçisinin Türkiye’den gönderilebileceğini ima etmesinden hareketle, Dışişleri Bakanlığı’nın gerçekten böyle bir hamle yapıp yapamayacağı sorusunu sordu.

“Büyükelçilerin Kavala’nın serbest bırakılması için toplu mektup yazması alışıldık bir şey değil. En az Kavala’nın Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları mahkemesi kararlarına rağmen suç icadıyla hapiste tutulması kadar da Türkiye’nin itibarına hasar veriyor. Bu ayrı tartışma konusu.

Ancak Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na söylemiş ‘Ülkemizde ağırlamak lüksümüz olamaz’ diye. Bu bir talimat mıydı, yoksa Çavuşoğlu ile öylesine sohbet mi ediyorlardı? Bilemeyiz tabii devlet işlerini. Geziye götürdüğü gazetecilerin birisi de sormamış ‘İstenmeyen kişi mi ilan edeceksiniz?’ diye.

Türkiye’nin 10 ülke büyükelçisini ‘persona non grata – istenmeyen kişi’ ilan etmesi için Cumhurbaşkanı talimat verdiyse, şimdi gözler Çavuşoğlu’da. Acaba Çavuşoğlu ya da Cumhurbaşkanının Güvenlik ve Dış Politikalar Danışmanı İbrahim Kalın ‘Efendim, onlar da bizim büyükelçileri geri gönderirler’ demiş midir?” diye soran Murat Yetkin‘in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.