Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de 10. hafta heyecanı başlıyor: Fenerbahçe’nin rakibi Aytemiz Alanyaspor – Haftanın maçında Beşiktaş’ın konuğu Galatasaray

Süper Lig’de 10. hafta, bugün (22 Ekim) Öznur Kablo Yeni Malatyaspor-Altay maçıyla başlayacak. Haftanın öne çıkan karşılaşmalarını Medyascope Spor Servisi olarak sizin için derledik.

Lider Trabzonspor, Göztepe deplasmanında

Trabzonspor, 23 Ekim Cumartesi günü Göztepe‘ye konuk olacak. Gürsel Aksel Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma, saat 19.00’da başlayacak. Müsabakayı, Atilla Karaoğlan yönetecek. 

Trabzonspor, Süper Lig’de oynadığı dokuz karşılaşmada altı galibiyet ve üç beraberlik alarak yenilgi yüzü görmedi. Abdullah Avcı’nın öğrencileri, bu karşılaşmalarda rakip fileleri 15 kez sarsarken kalesinde ise dokuz gol gördü. 

Fenerbahçe’yi yenerek liderlik koltuğunu devralan Trabzonspor, Göztepe’yi de mağlup etmek amacında. Bordo-mavililer, rakibi ile oynadığı son üç lig maçının ikisini kazandı. Süper Lig’de 21 maçtır yenilmeyen ve bu alanda devam eden en iyi seriye sahip olan Trabzonspor, bu sezon oynadığı her maçta rakip fileleri havalandırmayı da başardı. Abdullah Avcı’nın Göztepe maçındaki en büyük kozu şüphesiz Anastasios Bakasetas olacak. Son haftaların formda ismi, bu sezon takımına yedi gol ve üç asistlik katkı sağladı. 

Sezona çok kötü başlangıç yapan Göztepe, ligde oynadığı dokuz karşılaşmada iki galibiyet, iki beraberlik ve beş yenilgi aldı. Sarı-kırmızılılar, bu karşılaşmalarda rakip fileleri dokuz kez havalandırırken kalesinde ise 13 gol gördü. Öte yandan İzmir temsilcisi, ligde oynadığı dokuz karşılaşmada da kalesini gole kapatmayı başaramadı. 

Fenerbahçe, Aytemiz Alanyaspor’u yenerek yara sarmak istiyor

Fenerbahçe, 24 Ekim Pazar günü Aytemiz Alanyaspor ile sahasında kozlarını paylaşacak. Ülker Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma, saat 19.00’da başlayacak. Mücadeleyi, Halil Umut Meler yönetecek.

Süper Lig’de geçen hafta Trabzonspor’a 3-1 kaybeden Fenerbahçe, ligde oynadığı dokuz karşılaşmada altı galibiyet, bir beraberlik ve iki mağlubiyet aldı. Vitor Pereira‘nın öğrencileri, bu maçlarda 13 kez gol sevinci yaşarken kalesinde ise dokuz gol gördü. 

Trabzonspor yenilgisinin ardından UEFA Avrupa Ligi’nde Royal Antwerp karşısına çıkan Fenerbahçe, rakibi ile 2-2 berabere kalarak gruptan çıkma şansını zora soktu. Sarı-lacivertliler, üst üste aldığı kötü neticeleri Aytemiz Alanyaspor karşısında unutturmak isteyecek. Ancak Fenerbahçe, rakibi ile oynadığı son beş lig maçında yalnızca iki galibiyet alırken iki maçtan ise sahadan boynu bükük ayrılan taraf oldu. 

Vitor Pereira bu maçta, önemli bir istatistiğini de devam ettirmek isteyecek. Portekizli teknik direktör, Fenerbahçe’nin başında çıktığı 74 maçta üst üste iki lig yenilgisi almadı. UEFA Avrupa Ligi maçında Royal Antwerp ağlarını iki kez sarsan Enner Valencia ise Fenerbahçe’nin Aytemiz Alanyaspor karşısındaki en büyük kozu olacak. Ekvadorlu yıldız, ilk 11’de çıktığı son 13 lig maçında sekiz gol ve altı asistlik bir performans gösterdi. 

Bülent Korkmaz‘ın takımın başına geçmesi ile altı maçtır bileği bükülmeyen Aytemiz Alanyaspor, bu süreçte 14 puan toplayarak yedinci sıraya yükseldi. Akdeniz temsilcisi, bu hafta Fenerbahçe karşısında da puan veya puanların peşinde. Aytemiz Alanyaspor, ligde oynadığı son altı deplasman maçında yalnızca bir yenilgi aldı. Efecan Karaca ise Bülent Korkmaz’ın Fenerbahçe karşısındaki en büyük silahı olacak. Tecrübeli futbolcu, son dört maçta iki gol ve iki asist yaparak dört gole doğrudan katkı sağladı.  

Haftanın maçında Beşiktaş ile Galatasaray karşılaşacak

Beşiktaş, 25 Ekim Pazartesi günü dev derbide Galatasaray‘ı konuk edecek. Vodafone Park’ta oynanacak karşılaşma, saat 20.00’de başlayacak. Mücadeleyi, Fırat Aydınus yönetecek.

Süper Lig’de oynadığı dokuz karşılaşmada beş galibiyet, iki beraberlik ve iki mağlubiyet alan Beşiktaş, en son Medipol Başakşehir’e kaybetti. Sergen Yalçın’ın öğrencileri, bu maçlarda toplam 18 gol atarken kalesinde ise 11 gol gördü. 

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Sporting Lizbon’a 4-1 yenilerek havlu atan Beşiktaş, Galatasaray derbisinde mutlu sona ulaşmak amacında. Siyah-beyazlılar, rakibini konuk ettiği altı lig maçında beş galibiyet ve bir beraberlik alarak yenilgi yüzü görmedi. Öte yandan OPTA verilerine göre evinde oynadığı son iki lig maçında kalesinde gol gören Beşiktaş, Sergen Yalçın yönetiminde yalnızca bir kez üst üste üç iç saha maçında gol yedi. Seyircisinin desteği ile Galatasaray’ı mağlup etmek isteyen Beşiktaş’ta Belçikalı yıldız Michy Batshuayi, bu sezon dört kez fileleri havalandırdı.  

Süper Lig’de oynadığı son üç maçı da kazanarak iyi bir grafik çizen Galatasaray ise ligde oynadığı dokuz karşılaşmada beş galibiyet, iki beraberlik ve iki mağlubiyet aldı. Sarı-kırmızılılar, bu maçlarda rakip fileleri 14 kez sarsarken kalesinde ise 12 gol gördü. 

Yükselen formunu UEFA Avrupa Ligi’nde oynadığı Lokomotiv Moskova maçında da devam ettiren Galatasaray, rakibini Kerem Aktürkoğlu‘nun attığı gol ile mağlup etti ve grup liderliği yolunda büyük bir adım attı. Dev derbide ise Beşiktaş’ı yenerek zirve yarışına devam etmek isteyen Galatasaray, rakibine konuk olduğu son dört lig maçını gol dahi atamadan kaybetti. Öte yandan Fatih Terim’in öğrencileri, bu sezon Süper Lig’de geriye düştüğü karşılaşmalarda toplam dokuz puan toplayarak bu alanda zirvede yer alıyor. Galatasaray’ın Beşiktaş maçındaki gol umudu ise Mostafa Mohamed olacak. Mısırlı santrfor, son iki maçta üç gol attı.  

Süper Lig’in 10. haftasında oynanacak karşılaşmalar:

22 Ekim Cuma

Öznur Kablo Yeni Malatyaspor-Altay

23 Ekim Cumartesi

Çaykur Rizespor-Kasımpaşa

Gaziantep FK-GZT Giresunspor

İttifak Holding Konyaspor-Yukatel Kayserispor

Göztepe-Trabzonspor

24 Ekim Pazar

VavaCars Fatih Karagümrük-Atakaş Hatayspor

Fraport TAV Antalyaspor-Medipol Başakşehir

Demir Grup Sivasspor-Adana Demirspor

Fenerbahçe-Aytemiz Alanyaspor

25 Ekim Pazartesi

Beşiktaş-Galatasaray

Süper Lig’de 10. hafta öncesi oluşan puan durumu:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.