Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Avrupa Ligi’nde üçüncü hafta sona erdi: Fenerbahçe, gruptan çıkma şansını zora soktu – Galatasaray, Moskova deplasmanından üç puan ile döndü

UEFA Avrupa Ligi’nde üçüncü hafta, dün (21 Ekim) oynanan karşılaşmalar ile sona erdi. Temsilcimiz Fenerbahçe, sahasında konuk ettiği Royal Antwerp ile 2-2 berabere kaldı ve grubunda ilk ikiye girme şansını zora soktu. Sarı-lacivertlilerin gollerini Enner Valencia kaydederken Belçika ekibinin gollerini ise Mbwana Samatta ve Pieter Gerkens attı. 

Diğer temsilcimiz Galatasaray ise Moskova deplasmanından galibiyetle ile döndü. Sarı-kırmızılılar, Kerem Aktürkoğlu’nun 82. dakikada attığı gol ile Lokomotiv Moskova’yı 1-0 yendi. Grubunda oynadığı üç karşılaşmada da gol yemeyen Galatasaray, bu galibiyetinin ardından puanını yediye yükseltti ve liderliğini sürdürdü. 

Fenerbahçe, Royal Antwerp ile yenişemedi

Temsilcimiz Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi D Grubu üçüncü maçında Royal Antwerp’i konuk etti. Ülker Stadyumu’nda oynanan karşılaşmayı, Rusya Futbol Federasyonu’ndan Sergei Ivanov yönetti. 

Fenerbahçe ve Royal Antwerp’in dizilişi

Mutlak galibiyet parolası ile Royal Antwerp karşısına çıkan Fenerbahçe, maça çok kötü başladı. Belçika temsilcisi, henüz 2. dakikada eski Fenerbahçeli Mbwana Samatta‘nın attığı gol ile öne geçti. Bir diğer eski Fenerbahçeli futbolcu Michael Frey’in pasına hareketlenen Viktor Fischer, meşin yuvarlağı uygun pozisyondaki arkadaşı Samatta’ya çıkardı. Tanzanyalı santrfor ise skoru 1-0’a getirdi. Kalesinde gördüğü golün ardından oyun üstünlüğünü eline alan Fenerbahçe, 20. dakikada aradığı golü buldu. Jose Sosa’nın kullandığı köşe vuruşunda ön direğe hareketlenen Marcel Tisserand’ın kafa vuruşunda seken topu tamamlayan Enner Valencia, takımını yeniden maça ortak etti. Taraftarlarının desteğini arkasına alan temsilcimiz, 36. dakikada ise bir penaltı kazandı. Valencia’nın yerde kalması ile kazanılan penaltı vuruşunda topun başına yine Ekvadorlu yıldız geçti. Ancak ”Panenka” penatısı atmak isteyen Valencia, meşin yuvarlağı üst direğe nişanladı. Ataklarını sürdren Fenerbahçe, kaçan bu penaltıdan yalnızca dokuz dakika sonra bir penaltı daha kazandı. İlk penaltısını kaçıran Valencia ise bu sefer yerden bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu ve takımını öne geçiren golü kaydetti. İlk 45 dakika, bu golün ardından sona erdi. 

Soyunma odasına 2-1 önde giden Fenerbahçe, ikinci yarıda topu rakibe bırakıp savunmaya çekilmeyi tercih etti. Ancak bu düşünce, temsilcimiz için pahalıya mal oldu. Oyun üstünlüğünü eline alan Royal Antwerp, 62. dakikada skora eşitliği getiren golü attı. Kullanılan köşe vuruşunda ön direğe hareketlenen Pieter Gerkens, kafa vuruşu ile Altay Bayındır’ı avladı. İkinci yarının kalan dakikalarında üç puan için baskısını artıran Fenerbahçe, aradığı golü ise bulmayı başaramadı. 

Royal Antwerp ile 2-2 berabere kalan Fenerbahçe, puanını ikiye yükseltti fakat grupta ilk ikiye girme şansını zora soktu. Belçika temsilcisi ise üçüncü hafta sonunda ilk puanı ile tanıştı. Grubun diğer maçında ise Eintracht Frankfurt, Olympiakos’u 3-1 mağlup ederek liderliğe yükseldi. 

Eski Fenerbahçeli Mbwana Samatta, sarı-lacivertlilerin UEFA Avrupa Ligi tarihinde yediği en erken golü kaydetti. 

Fenerbahçe’nin yer aldığı D Grubu’nda oluşan puan durumu:

Galatasaray, Moskova’dan galibiyet ile döndü

Temsilcimiz Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi E Grubu’nun üçüncü hafta maçında Lokomotiv Moskova’ya konuk oldu. RZD Arena’da oynanan karşılaşmayı, Avusturya Futbol Federasyonu’ndan Harald Lechner yönetti.

Lokomotiv Moskova ve Galatasaray’ın dizilişi

UEFA Avrupa Ligi’ne iyi bir başlangıç yapan Galatasaray, lider olarak gittiği Rusya deplasmanında Lokomotiv Moskova‘nın karşısına çıktı. Müsabakanın ilk yarısı, neredeyse hiçbir gol pozisyonuna sahne olmadı. Deplasmandan bir puan ile dönmeye razı görünen Galatasaray cephesi, rakibinin oyunun temposunu yükseltmesine izin vermeyerek soyunma odasına istediği sonuç ile gitmeyi başardı. 

İkinci yarı, ilk yarının aksine az da olsa hareketliydi. Galatasaray, ilk tehlikeli pozisyonlarını ise 54 ve 55. dakikalarda buldu. Ancak Victor Nelsson ve Ryan Babel, bu pozisyonlarda skoru değiştirme şanslarını değerlendiremedi. Cimbom, 67. dakikada Kerem Aktürkoğlu‘nun Barış Alper Yılmaz’ın yerine oyuna dahil olması ile hücumda hareketlenmeye başladı. 76. dakikadaki Ryan Babel-Olimpiu Morutan değişikliği ise maçın kilidini çözdü. Morutan ile Kerem ikilisi, rakip kalede ilk tehlikeyi 81. dakikada yarattı. Ancak Rumen futbolcunun pasında top ile buluşan Kerem’in şutunu, kaleci Guilherme kurtardı. Bu pozisyondan bir dakika sonra ise Galatasaray öne geçti. Morutan’ın nefis pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Kerem, doğum gününde takımına galibiyeti getiren golü atan isim oldu. 

Lokomotiv Moskova’yı deplasmanda 1-0 mağlup eden Galatasaray, grubunda oynadığı üç maç sonunda puanını yediye yükseltti ve liderliğini sürdürdü. Temsilcimiz, bu üç karşılaşmada da kalesini gole kapattı. Lokomotiv ise bu yenilgi ile bir puanda kaldı. Grubun Lazio-Olimpik Marsilya arasında oynanan diğer maçı ise 0-0 eşitlik ile sona erdi.  

Galatasaray’ın Lokomotiv Moskova galibiyeti paylaşımı:

Galatasaray, Avrupa kupaları tarihinde ilk kez bir gruptaki ilk üç maçında gol yemedi. 

Avrupa kupalarında oynadığı son yedi maçı kaybetmeyen Galatasaray (dört galibiyet, üç beraberlik), 2009’dan (11 maç) bu yana en uzun yenilmezlik serisini yakaladı.

Galatasaray’ın yer aldığı E Grubu’nda oluşan puan durumu:

UEFA Avrupa Ligi’nde üçüncü hafta karşılaşmalarında alınan skorlar:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler