Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan “Osman Kavala derhal serbest bırakılsın” çağrısında bulunan 10 ülkenin büyükelçilerine tepki: “İstenmeyen adam ilan edilmeleri için talimat verdim”

Eskişehir’de konuşan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dört yıldır tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala’nın serbest bırakılması çağrısında bulunan 10 ülkenin büyükelçilerine sert sözlerle yüklendi. Erdoğan, “Siz burayı ne zannediyorsunuz? Burada kalkıp da Dışişleri’ne gelip talimat verme gibi bir yola giremezsiniz. Gerekli talimatı ben de Dışişleri Bakanımıza verdim. ‘Bu 10 tane büyükelçinin bir an önce istenmeyen adam ilan edilmelerini hemen halledeceksiniz’ dedim. Türkiye’yi bilmedikleri, anlamadıkları gün burayı terk edecekler” diye konuştu. Erdoğan’ın büyükelçilere ilişkin sözlerine yanıt veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise “Ülkeyi hızla uçuruma sürükleyen şahıs, bu sefer de ’10 büyükelçinin istenmeyen adam ilan edilmesi emrini’ vermiş. Açıkça söylüyorum: bu hareketlerinin sebebi milli çıkarları korumak değil, mahvettiği ekonomiye suni gerekçeler yaratma çabasıdır. Dönüp bir bak halkın sofrasına” dedi.

Erdoğan’dan büyükelçilere Kavala tepkisi: “Siz burayı ne zannediyorsunuz?”

Eskişehir’de toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan‘ın hedefinde, dört yıldır cezaevinde olan ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) kararına rağmen tahliye edilmeyen iş insanı Osman Kavala‘nın serbest bırakılması için çağrı yapan 10 ülkenin büyükelçileri vardı.

İş insanı Osman Kavala için “Soros’un Türkiye şubesi” nitelemesinde bulunan Erdoğan, “10 büyükelçi onun için Dışişleri Bakanlığı’na geliyor. Bu ne terbiyesizliktir ya? Siz burayı ne zannediyorsunuz? Burası Türkiye, Türkiye. Burada kalkıp da Dışişleri’ne gelip talimat verme gibi bir yola giremezsiniz. Gerekli talimatı ben de Dışişleri Bakanımıza verdim. ‘Bu 10 tane büyükelçinin bir an önce istenmeyen adam ilan edilmelerini hemen halledeceksiniz’ dedim. Zira, bunlar Türkiye’yi tanıyacaklar, anlayacaklar, bilecekler. Türkiye’yi bilmedikleri, anlamadıkları gün burayı terk edecekler” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a yanıt: “Bu hareketlerinin sebebi mahvettiği ekonomiye suni gerekçeler yaratma çabası”

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Twitter hesabından yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, “Ülkeyi hızla uçuruma sürükleyen şahıs, bu sefer de ’10 büyükelçinin istenmeyen adam ilan edilmesi emrini’ vermiş. Açıkça söylüyorum: bu hareketlerinin sebebi milli çıkarları korumak değil, mahvettiği ekonomiye suni gerekçeler yaratma çabasıdır. Dönüp bir bak halkın sofrasına” paylaşımında bulundu.

Büyükelçiler Dışişleri Bakanlığı’na çağrılmıştı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Fransa, Almanya, Hollanda, İsveç, Norveç, Finlandiya, Danimarka, Kanada ve Yeni Zelanda büyükelçileri, dört yıldır cezaevinde olan ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) kararına rağmen tahliye edilmeyen iş insanı Osman Kavala’nın serbest bırakılması için 18 Ekim’de çağrıda bulunmuştu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Sözcüsü Ömer Çelik‘in açıklamaya tepki göstermesinin ardından 10 ülkenin büyükelçileri Dışişleri Bakanlığı’na çağrılmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.