Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de 10. hafta başladı: Marius Sumudica’nın Öznur Kablo Yeni Malatyaspor’u, Mustafa Denizli’nin Altay’ını mağlup ederek üst üste ikinci galibiyetini aldı

Süper Lig’de 10. hafta, dün (22 Ekim) oynanan Öznur Kablo Yeni Malatyaspor-Altay karşılaşması ile başladı. Ev sahibi, rakibini Benjamin Tetteh ve Adem Büyük’ün (P) golleri ile 2-1 mağlup etti. Öznur Kablo Yeni Malatyaspor, böylelikle Marius Sumudica yönetiminde çıktığı ikinci maçını da kazandı. Altay’ın maçtaki tek golünü Daouda Bamba kaydederken İzmir temsilcisi, ligdeki beşinci mağlubiyetini aldı. 

Öznur Kablo Yeni Malatyaspor, Marius Sumudica ile ikide iki yaptı

Geçen hafta Adana Demirspor’u deplasmanda 2-0 yenen Yeni Malatyaspor, Marius Sumudica yönetiminde ikinci maçına Altay karşısında çıktı. Müsabakanın ilk yarısı, düşük bir tempo ile geçti. Ev sahibi, ilk 45 dakikalık bölümde Benjamin Tetteh ile iki gol pozisyonundan faydalanamadı. Mustafa Denizli‘nin Altay’ı ise ilk yarının sonlarına doğru oyuna ortak oldu. Ancak Öznur Kablo Yeni Malatyaspor ile Altay, soyunma odasına golsüz eşitlik ile gitti. 

İkinci yarı, ilk yarının aksine daha heyecanlı geçti. 53. dakikada Adem Büyük ile bir gol fırsatından eli boş dönen Öznur Kablo Yeni Malatyaspor, aradığı golü ise 57. dakikada buldu. Hızlı gelişen ev sahibi atağında topu taşıyan Mustafa Eskihellaç’ın pasına hareketlenen Tetteh, düzgün bir vuruş ile takımını öne geçiren golü kaydetti. Marius Sumudica‘nın öğrencileri, golden sonra da ataklarına hız kesmeden devam etti. Ev sahibi, dakikalar 66’yı gösterdiğinde ise Rayane Aabid’in çektiği şutta topun Ceyhun Gülselam’ın eline çarpması ile penaltı kazandı. Penaltıyı kullanan Adem Büyük, meşin yuvarlağı filelere yolladı ve aradaki farkı ikiye çıkardı. Öznur Kablo Yeni Malatyaspor, skor avantajını tamamen eline geçirdikten sonra oyunun temposunu düşürmeyi tercih etti. Son dakikalara umutla girmek isteyen Altay ise 82. dakikada penaltı kazandı. Maçın hakemi Yasin Kol, Daouda Bamba’nın Karim Hafez tarafından yere düşürülmesinin ardından maçta ikinci kez penaltı noktasını işaret etti. Penaltı vuruşunu kullanan Bamba, kaleciyi ve topu ayrı köşelere gönderdi. Ancak Bamba’nın golü, Altay’a yetmedi.

Altay’ı 2-1 mağlup ederek Marius Sumudica yönetiminde üst üste ikinci galibiyetini alan Öznur Kablo Yeni Malatyaspor, puanını 12’ye yükseltti. Ligdeki üst üste üçüncü yenilgisini alan Altay ise 15 puanda kaldı. 

Öznur Kablo Yeni Malatyaspor’un Marius Sumudica paylaşımı:

Süper Lig’in 10. haftasında oynanacak diğer karşılaşmalar:

23 Ekim Cumartesi

Çaykur Rizespor-Kasımpaşa

Gaziantep FK-GZT Giresunspor

İttifak Holding Konyaspor-Yukatel Kayserispor

Göztepe-Trabzonspor

24 Ekim Pazar

VavaCars Fatih Karagümrük-Atakaş Hatayspor

Fraport TAV Antalyaspor-Medipol Başakşehir

Demir Grup Sivasspor-Adana Demirspor

Fenerbahçe-Aytemiz Alanyaspor

25 Ekim Pazartesi

Beşiktaş-Galatasaray

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.