Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: Erdoğan’ın elçilere sınır dışı kararının neden ve sonuçları

Gazeteci Murat Yetkin, Yetkin Report’ta yayımlanan yazısında, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 23 Ekim’de 10 büyükelçiyi “istenmeyen kişi” (persona non grata) sayarak sınır dışı etmek için Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na talimat verdiğini söylemesini ele aldı.

Erdoğan’ın kararını “Türkiye’nin uluslararası ilişkilerinde yeni bir dönüm noktası” olarak nitelendiren Yetkin, bu hamlenin Türkiye ekonomisini daha kırılgan hale getirebileceğini yazdı: “Yalnızca Türk lirasının daha da değersizleşeceği, halkın alım gücünün daha da düşeceğinden söz etmiyorum. Erdoğan bir yandan kayıtsız göçmenlerin gidişini engelleme silahıyla AB’den yeni yatırımlar bekliyor, diğer yandan ABD ile yılda 100 milyar dolar ticaret gibi hiçbir gerçekçiliği olmayan bir hedefi yineleyip duruyor. Bu arada, ABD’nin vermediği (hatta F-35’ler gibi gaspettiği) silahları Rusya’dan tedarik etme projesini de sürdürüyor.”

“Zor günler”

Erdoğan’ın bu hamlesiyle “seçimlere doğru pek de düzelmeyeceği anlaşılan ekonominin durumundan, tek başına direndiği batılı ‘dış güçleri’ sorumlu tutmaya hazırlandığını” yazan Yetkin, şöyle devam etti: “Tutar mı? Bugüne dek Türkiye’de dış politikayla, velev ki batılı güçlere cihat vaadiyle de olsa seçim kazanan olmadı. Seçmen önce cebine bakıyor, haklı olarak.

Ayrıca, Erdoğan’ın şahsen muhatap aldığı için ağır hakaretlerini dahi sineye çektiği, ‘dostum’ dediği Donald Trump’ın ‘Erdoğan’a söyledim Rahip Brunson’u serbest bıraktı’ dediği de henüz akıllarda. Erdoğan daha önce ‘Bu can bu bedende, bu fakir bu görevde kaldığı’ müddetçe Brunson’un serbest kalmayacağını söylemişti. Keza gazeteci Deniz Yücel’in Almanya ile girilen pazarlıklar sonucu serbest kaldığı da hafızalarda. Zor günler.”

Murat Yetkin’in yazısının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.