Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan büyükelçi açıklaması: “Niyetimiz kriz çıkarmak değil, artık daha dikkatli olacaklardır”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından açıklamada bulundu. Erdoğan, iş insanı Osman Kavala’nın serbest bırakılması için çağrıda bulunan 10 ülkenin büyükelçilerine ilişkin, “Niyetimiz kriz çıkarmak değil. Ülkemize dönük bühtandan geri dönüldü. Büyükelçiler beyanlarında artık daha dikkatli olacaklardır” dedi.

Kabine toplantısının ardından konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu‘na “istenmeyen kişi” ilan edilmeleri talimatını verdiği 10 büyükelçiye ilişkin şunları söyledi:

“Bazı elçilerin açıklaması herhangi bir kişi ve konuyu değil, doğrudan ülkemizin yargısını ve egemenlik haklarını hedef almıştır. Bu tavır hâkimlerimiz, savcılarımız ve avukatlarımızla birlikte tüm yargı mensuplarımıza yapılmış büyük hakarettir. Türkiye’nin nezaketini zaaf görerek eski alışkanlıklarına yönelenler, yaptıkları yanlışı kabul etmedikleri sürece hak ettikleri cevabı alacaklardır. Niyetimiz asla kriz çıkarmak değil. Yapılan yeni bir açıklamayla ülkemize yönelik bühtandan geri dönülmüştür. Artık daha dikkatli olacaklardır. Bağımsız ve tarafsız yargımızla, yargı mensuplarımıza yönelik bu saygısızlığa gereken cevabı vermek devletin başı olarak herkesten önce bizim görevimizdir. Ülkemizin bağımsızlığına ve milletimizin hassasiyetlerine saygı duymayan hiç kimse, sıfatı ne olursa olsun, bu ülkede barınamaz.”

Erdoğan’ın hedefinde Kılıçdaroğlu vardı

Erdoğan’ın eleştirilerinin hedefinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da vardı, “Türkiye gibi misyon sahibi bir ülkede hiçbir hadise rasgele yaşanmaz. Hiçbir karar tesadüfen alınmaz” diyen Erdoğan, CHP liderine şöyle yüklendi:

“Biz niçin yaptığımızı da bunun sonucunda ne olacağını da gayet iyi biliyoruz. Çalışmadığımız lider, arka planına vakıf olmadığımız hadise kalmadı. Milletimiz emin olsun ki bu hedefe çok yaklaştık. Dünyanın en güçlü sağlık altyapısını biz kurduk. Eşi benzeri olmayan şehir hastanelerini biz yaptık. Eskişehir’e git Bay Kemal, orada hepsini gör. Ülkemizin her şehrine yaydığımız üniversitelerimizle, yetişmiş insan kaynağımızı güçlendirdik. Adam utanmadan sıkılmadan ’81 vilayete niçin üniversite kuruyorsunuz’ diyor. Biz 81 vilayetteki evlatlarımızın ülkenin bir ucundan diğer ucuna gitmemesi için bunları kurduk. Ne çileler çekti bu ülkenin evlatları. Bundan niye rahatsız oluyorsun Bay Kemal? Ve 207 üniversite ile biz şu anda ilim irfan dağıtıyoruz ve dağıtmaya devam edeceğiz. Sizin yapamadıklarınızı biz yaptık, yapıyoruz. Bu örnekleri her alana, her başlığa vermek mümkündür. CHP deyince, çılgına dönüyorlar. Dışarıda ve içeride tek bir koro halinde yürütülen kampanyanın amacı bizden kurtulmak değil, ülkemize kazandırdıklarımızı yok etmektir. Dertleri bu. Kardeşlerim bayraklar, çehreler, ifadeler farklı olabilir. Ama amaç aynıdır. O da büyük ve güçlü Türkiye. Özellikle Türkiye’nin önünü kesmektir. Başaramayacaksınız. Ya bu ülkenin bağımsızlığını, bu devletin büyüklüğünü kabul edeceksiniz ya da nefesiniz tükenene kadar içinde bulunduğunuz çukurda debelenmeye devam edeceksiniz.

“Her evde araba var, kapıcısında araba var”

“Utanmadan sıkılmadan, ‘Aşı yok’ diyor. ‘Evine götürecek ekmek yok’ diyor. Böyle bir yalan olur mu?” diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şu anda bakıyorsunuz her evde araba var, kapıcısında araba var. Şu anda ikinci el araba yetişmiyor zaten. Bunları nasıl görmezlikten geliyorsunuz . Ama bunu tv ekranlarından vatandaşa anlatıp kandırabilirsiniz ama bizi kandıramazsınız. Çünkü biz her şeyin istatistiğini tutuyoruz. Büyük vizyonlara ve hedeflere odaklanırken burnumuzun dibindeki meselelere sırtımızı dönmüyoruz .Bu dönemdeki talihsizliğimiz, küresel kriz ile ülkemize saldırıların aynı dönemde olmasıdır. Türkiye bu fiyat artışlarını halkına nispeten yansıtan ülkelerin başında geliyor. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde durum çok daha vahimdir. Türkiye olarak artan üretim ve lojistik gücümüzle yaşanan sıkıntıları kendimiz için fırsata dönüştürme yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Yaşan fiyat artışları ve diğer sıkıntıları vatandaşlımızı bunaltmaması için gereken tedbirleri alıyoruz.”

“Fırsatçılara göz açtırmayacağız”

Elektrik ve doğalgaz fiyatlarındaki maliyet satış fiyatlarında devlet olarak sübvansiyon yaptıklarını belirten Erdoğan, açıklamalarını şöyle tamamladı: “Önümüzdeki dönemde bu doğrultuda atacağımız ilave adımlarımız olacak. Salgın döneminde fedakârlık yapan vatandaşlarımızın üzerine daha fazla yük binmemesi için gereken önlemleri almakta kararlıyız. Fırsatçılara da göz açtırmayacağız. Bu konudaki denetimleri sıkılaştırıyoruz. 2022 bütçemizi de bu anlayışla hazırladık. Bunun için cumhurbaşkanı, kabine, yönetim olarak üzerimize düşünleri yapıyoruz, yapmayı sürdüreceğiz. Salgın krizinden iklim değişikliğine kadar her hususta ülkemizin küresel sistemdeki söz hakkını ve itibar konumu için her adımı attık, atmayı sürdüreceğiz. Bugünkü kabine gündemimizde talimatımızla ülkemizin 58 ilindeki cemevleri ziyaret edilerek kapsamlı bir çalışmayı görüştük. Hangi kökene hangi inanca sahip olursa olsun Türkiye’nin 84 milyon vatandaşımızın her birinin meselesi bizim meselemizdir.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.