Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dev derbiye doğru: Sayıların diliyle Beşiktaş – Galatasaray maçı

Süper Lig’in 10. haftası, dev bir derbiye sahne olacak. Sergen Yalçın’ın Beşiktaş’ı, Fatih Terim’in Galatasaray’ını Vodafone Park’ta konuk edecek. Fırat Aydınus’un yöneteceği maç, 25 Ekim Pazartesi günü saat 20.00’de başlayacak. İki takım için de büyük öneme sahip karşılaşmanın öne çıkanlarını, istatistiklerini ve takımların son durumlarını, Medyascope Spor Servisi olarak sizin için derledik. 

Tarihi rekabette 350. randevu

Süper Lig’in 10. haftasında Beşiktaş, Vodafone Park’ta ezeli rakibi Galatasaray’ı konuk edecek. İki ekip, 25 Ekim Pazartesi günü oynayacakları karşılaşma ile birlikte tarihlerinde 350. kez birbirine rakip olacak. Geride kalan 349 maçın 123’ünü Galatasaray kazanırken Beşiktaş ise rakibini 112 kez mağlup etmeyi başardı. İki ekip, 114 karşılaşmada sahadan beraberlik ile ayrıldı. Genelde olduğu gibi lig tarihinde de sarı-kırmızılı ekip, rakibine karşı üstünlük kurdu. İki takımın ligde karşılaştığı 126 müsabakada Galatasaray, sahadan 46 kez galibiyet ile ayrılırken Beşiktaş ise bu müsabakaların 37’sini kazandı. Lig tarihinde oynanan 126 karşılaşmada sarı-kırmızılılar, rakip filelere toplam 153 gol attı. Beşiktaş ise Galatasaray ağlarını 132 kez sarstı. 

Vodafone Park’ta geçit yok

Beşiktaş, Vodafone Park’ta oynadığı karşılaşmalarda Fenerbahçe ve Galatasaray’a büyük üstünlük kurdu. Siyah-beyazlılar, 2016 yılından bu yana Vodafone Park’ta oynanan ligdeki 10 derbide altı galibiyet ve dört beraberlik alırken yenilgi yüzü görmedi. Beşiktaş, bu sürede mabedinde Galatasaray ile beş kez karşılaştı. Siyah-beyazlılar, bu derbilerin dördünü kazanırken bir maçtan ise beraberlik ile ayrıldı. Beşiktaş, Vodafone Park’ta oynanan son derbide rakibini 2-0 mağlup etti. 

Son 10 maçlık periyodun lideri Beşiktaş

Beşiktaş, son 10 maçta Galatasaray’a üstünlük kurmayı başardı. Siyah-beyazlı ekip, bu karşılaşmaların beşini kazanırken rakibine üç kez mağlup oldu. Oynanan son 10 karşılaşma, toplam 20 gole sahne oldu ve bu gollerin 11’ini Beşiktaş kaydetti. İki takım en son 8 Mayıs 2021 tarihinde NEF Stadyumu’nda lig mücadelesinde karşı karşıya gelirken karşılaşma Galatasaray’ın 3-1’lik galibiyeti ile sonuçlandı

Fatih Terim ile Sergen Yalçın, kozlarını paylaşacak

Dev derbide gözler, Fatih Terim ve Sergen Yalçın‘ın üzerinde olacak. İki teknik direktör, şimdiye kadar altı kez karşı karşıya geldi. Terim, bu maçlarda meslektaşına 2-1’lik üstünlük kurdu. Diğer üç maç ise beraberlik ile sonuçlandı. 

Beşiktaş, yara sarmak amacında

Süper Lig’de oynadığı dokuz karşılaşmada beş galibiyet, iki beraberlik ve iki mağlubiyet alan Beşiktaş, en son Medipol Başakşehir’e kaybetti. UEFA Şampiyonlar Ligi’nde de Sporting Lizbon’a 4-1 yenilerek havlu atan Beşiktaş, Galatasaray derbisinde mutlu sona ulaşmayı hedefliyor. Siyah-beyazlılar, rakibini konuk ettiği altı lig maçında beş galibiyet ve bir beraberlik alarak yenilgi yüzü görmedi. Öte yandan OPTA verilerine göre evinde oynadığı son iki lig maçında kalesinde dört gol gören Beşiktaş, Sergen Yalçın yönetiminde yalnızca bir kez üst üste üç iç saha maçında gol yedi. Seyircisinin desteği ile Galatasaray’ı mağlup etmek isteyen Beşiktaş’ta, Belçikalı yıldız Michy Batshuayi, bu sezon dört kez fileleri havalandırdı.  

Galatasaray’da hedef üç puan 

Süper Lig’de oynadığı son üç maçı da kazanarak iyi bir grafik çizen Galatasaray ise ligde oynadığı dokuz karşılaşmada beş galibiyet, iki beraberlik ve iki mağlubiyet aldı. Yükselen formunu UEFA Avrupa Ligi’nde oynadığı Lokomotiv Moskova maçında da devam ettiren Galatasaray, rakibini Kerem Aktürkoğlu‘nun attığı gol ile mağlup etti ve grup liderliği yolunda büyük bir adım attı. Dev derbide ise Beşiktaş’ı yenerek zirve yarışına devam etmek isteyen Galatasaray, rakibine konuk olduğu son dört lig maçını gol dahi atamadan kaybetti. Öte yandan Fatih Terim’in öğrencileri, bu sezon Süper Lig’de geriye düştüğü karşılaşmalarda toplam dokuz puan toplayarak bu alanda zirvede yer alıyor. Galatasaray’ın Beşiktaş maçındaki gol umudu ise Mostafa Mohamed olacak. Mısırlı santrfor, son iki maçta üç gol attı.  

Dev derbi öncesi puan durumu

Beşiktaş, dev derbi öncesi 17 puan ile dördüncü sırada yer alıyor. Galatasaray ise Beşiktaş ile aynı puanda olmasına rağmen averaj ile yedinci sırada bulunuyor.

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler