Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Friends dizisinin Gunther’i James Michael Tyler hayatını kaybetti

Friends dizisinde Gunther karakterini canlandıran Amerika Birleşik Devletleri (ABD) vatandaşı aktör James Michael Tyler, 59 yaşında hayatını kaybetti. Menajeri, aktörün ölümünü “Tyler pazar sabahı (24 Ekim) Los Angeles’taki evinde huzur içinde vefat etti” diyerek duyurdu.

Tyler’a 2018 yılında ileri düzeyde prostat kanseri teşhisi konulmuş ve daha sonra hastalık kemiklerine yayılmıştı.

Menajeri, “Mümkün olduğunca çok insana yardım etmek isteyerek hikayesini cesurca paylaştı ve prostatı olanların 40 yaşında kan testi yaptırması için kampanya yürüttü” diyerek Tyler’ın yaşadığı hastalık tecrübesini diğer insanlarla paylaşarak bir aktivist gibi hareket ettiğini belirtti.

Tyler’ın menajeri ayrıca, “Dünya onu Gunther olarak tanıyordu… Ama Michael’ın sevdikleri onu bir aktör, müzisyen, kanser bilincini savunan ve sevgi dolu bir koca olarak tanıyordu. Onunla bir kez tanıştıysanız, ömür boyu bir arkadaş edindiniz” dedi.

James Michael Tyler

Altı ana Friends karakteriyle aynı miktarda ekran süresine sahip olmasa da Gunther, dizinin hayranları arasında popüler bir figürdü ve öyle olmaya da devam ediyor.

1994’ten 2004’e kadar NBC’de yayınlanan dizinin yaklaşık 150 bölümünde yer alan Tyler, Gunther karakteri ile Friends’te Central Perk isimli kahvecide bir garsonu canlandırıyordu. Gunther, dizide Jennifer Aniston‘ın oynadığı Rachel karakterine aşıktı.

Tyler, dizinin yıllar sonra çekilen özel bölümü “Yeniden Buluşma’ya” kısa bir süre çevrimiçi olarak katılmış ve dizide yer aldığı yıllar için, “Dürüst olmak gerekirse hayatımın en unutulmaz 10 yılıydı. Daha iyi bir deneyim hayal edemezdim. Bütün bu insanlar harikuladeydi. Onlarla birlikte çalışmak büyük bir zevkti. Çok, çok özel hissettirdi” demişti.

Dizide Rachel’ı canlandıran Jennifer Aniston da Tyler’ı andı. Aniston, Instagram hesabındaki paylaşımında, “Friends sensiz aynı olmazdı. Diziye ve hepimizin hayatına getirdiğin kahkahalar için teşekkürler. Çok özleneceksin” dedi.

Aniston ayrıca, Gunther’in sonunda Rachel’a olan aşkını ilan ettiği son bölümden bir klip paylaştı.

Tyler, kanser tedavisi görmeye devam etmesine rağmen son yıllarda performans göstermeyi sürdürdü ve iki kısa filmde (“The Gesture” ve “The Word ve Processing”) rol aldı. Tyler bu yapımlardaki performansıyla çeşitli film festivallerinde en iyi erkek oyuncu ödüllerini kazandı.

2021’de Stephen Kalinich’in “If You Knew” adlı şiirinin sözlü performansını icra eden Tyler’ın görüntüsü, Prostat Kanseri Vakfı için farkındalık yaratmak amacıyla kısa bir videoya uyarlandı.

Kaynak: BBC

Derleyen: Gökalp Badak

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.