Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ING Basketbol Süper Ligi’nde beşinci hafta: Galatasaray NEF Anadolu Efes’i, Frutti Extra Bursaspor Fenerbahçe Beko’yu mağlup etti

ING Basketbol Süper Ligi’nde (BSL) beşinci hafta, hafta sonu oynanan yedi maçla sona erdi.

Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes mağlup oldu

Beşinci haftaya kadar Basketbol Süper Ligi’nde sezona namağlup devam eden tek takım konumundaki Fenerbahçe Beko, deplasmanda Frutti Extra Bursaspor’a 84-73 mağlup oldu. BSL’de çıktığı dört maçta bir galibiyet alabilen, 7DAYS EuroCup’a mağlubiyetle başlayan Bursaspor, taraftarlarının desteğini yoğun şekilde arkasına aldığı maçta kritik bir galibiyete uzandı.

Frutti Extra Bursaspor’da takımın güvenilir ismi Allerik Freeman’ın 19 sayısına, saha içinden kaçırmadan 20 sayı bulan Andrew Andrews destek verdi. Fenerbahçe’de Nando De Colo 18 sayı, 6 asist ile oynarken Devin Booker ve Achille Polonara çift hanelere çıkan diğer isimler oldu. 

Turkish Airlines EuroLeague’de galibiyet defterini açan Anadolu Efes, evinde Galatasaray NEF’e 85-92 mağlup olarak ligdeki üst üste ikinci mağlubiyetini yaşadı. Geçen sezona göre bambaşka bir görüntü çizen Galatasaray NEF’te Dee Bost, 15 sayı, 14 ribaund, 12 asist ile BSL takipçilerine uzun yıllar unutmayacakları bir performans sundu. 5/8 üç sayı isabetiyle 27 üreten DeVaughn Akoon-Purcell ise takımının en skorer ismi oldu.

Anadolu Efes’te Shane Larkin’in 20 sayı, 8 asist, Rodrigue Beaubois’in 22 sayılık performansları mağlubiyeti önlemeye yeterli olmazken yeni transfer Elijah Bryant, ligdeki ilk maçında 14 sayı, 5 ribaund, 4 asist ile iyi bir başlangıç yaptı.

Genç Sadık Emir Kabaca’nın, Bryant Dunston’a harika bloku:

Pınar Karşıyaka ve Tofaş dörder galibiyete ulaştı

2021-22 sezonunun en dikkat çekici takımlarından Pınar Karşıyaka, deplasmanda Gaziantep’i 67-76 mağlup etmeyi başardı. Bonzie Colson, Amath M’Baye, Michael Roll üçlüsünün 48; Alpha Kaba, Jarmar Gulley, Quentin Peterson üçlüsünün 54 sayı bulduğu düelloda kazanan taraf İzmir temsilcisi oldu.

Amath M’Baye’nin ilk çeyreği sonlandıran harika takip smacı:

Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda Bahçeşehir Koleji’ne konuk olan Tofaş, parkeden 73-84 galip ayrıldı. Tofaş ikinci çeyrekteki basketbol ve homojen skor dağılımıyla galibiyete uzanırken Bahçeşehir Koleji’nde iki yerli oyuncu Muhammed Baygül ve Oğuz Savaş dışında çift hanelere çıkmayı başaran çıkmadı.

Jeremy Simmons’ın nefis smaçlarından biri:

Bu sonuçların ardından Pınar Karşıyaka, Fenerbahçe Beko ve Tofaş, 4 galibiyet – 1 mağlubiyet ile ilk üç sırayı paylaşıyor. 

Aliağa Petkim galibiyet defterini açtı

24 Ekim Pazar günü üç mücadeleye sahne oldu. 13.00 maçında deplasmanda Semt77 Yalovaspor’u 68-74 mağlup eden Beşiktaş Icrypex, ligdeki ikinci galibiyetini kazandı. İzmir’de Türk Telekom’u 71-59 mağlup eden Aliağa Petkim, sezonun ilk galibiyetini aldı ve böylece ligde galibiyetle tanışmamış takım kalmadı. Aliağa Petkim’de Justin Wright-Foreman 27 sayı, 6 ribaund, 7 asistle inanılmaz bir bireysel performansa imza atarken Türk Telekom’da Aaron Harrison’ın 22 sayısı, mağlubiyeti önlemeye yeterli olmadı.

Beşinci haftanın kapanış maçında Yukatel Merkezefendi Belediyesi, Denizli’de HDI Sigorta Afyon Belediye karşısında 89-79 galip geldi. Merkezefendi Belediyesi’nde Emircan Koşut, 11 sayı, 6 ribaund, 3 asistle sezonun en iyi maçını çıkardı. Darüşşafaka – Büyükçekmece maçı ise Daçka’da yapılan rutin koronavirüs testlerinde pozitif vakalara rastlanmasının ardından ertelenmişti.

ING Basketbol Süper Ligi’nde dördüncü haftanın toplu sonuçları ve oluşan puan durumu: 

Haftanın yerli oyuncusu

BSL’de beşinci haftanın öne çıkan yerli oyuncusu, Beşiktaş Icrypex’ten Egehan Arna oldu. Fenerbahçe Beko’da istediği ölçekte fırsat bulamayan 1997 doğumlu forvet, Beşiktaş’ın geçen sezon genç oyuncuları parlatma konusunda verdiği sınavdan etkilenerek siyah-beyazlı takımın yolunu tuttu. Lige istediği başlangıcı yapamayan Beşiktaş Icrypex’in, son iki haftada kazanarak gelen Yalovaspor karşısında kritik bir deplasman galibiyetiyle dönmesinde Egehan Arna’nın %62,5 saha içi yüzdesiyle 19 sayı, 5 ribaund, 2 asistlik performansının payı büyüktü.

Yazan: Sedat Efekan Özener

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.