Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Avrupa’daki temsilcilerimiz bu hafta ne yaptı? (8) – Ozan Kabak’ın formasını giydiği Norwich City, Chelsea’den yedi gol yedi

Avrupa’daki liglerde 2021-2022 sezonu heyecanı devam ediyor. Bu liglerde forma giyen temsilcilerimizin takımlarındaki performansları ise hem ülkemizdeki futbolseverleri hem de A Milli Futbol Takımı’nı yakından ilgilendiriyor. Medyascope Spor Servisi olarak, Türkiye’yi Avrupa’da temsil eden futbolcularımızın bu haftaki performanslarını sizin için derledik.

Leicester City, üst üste ikinci galibiyetini aldı

Lige oldukça kötü bir giriş yapan Leicester City, sezonun formda ekiplerinden Brentford deplasmanına konuk oldu. Leicester, rakibini 2-1 mağlup ederek üst üste ikinci galibiyetini aldı. Leicester forması giyen milli futbolcumuz Çağlar Söyüncü, karşılaşmada 68 dakika süre aldı.  

Çağlar Söyüncü’nün Brentford karşısındaki istatistikleri:

Sahada kaldığı süre: 90 dakika

Toplam pas: 31

Pas yüzdesi: %80,6

Top çalma: 3

Top uzaklaştırma: 8

Çalım yeme: 0

Gol: 0

Asist: 0

Maç puanı: 7,00

Norwich City, Chelsea karşısında bozguna uğradı 

Chelsea, İngiltere Premier Ligi’nin dokuzuncu haftasında milli futbolcumuz Ozan Kabak’ın formasını giydiği Norwich City’yi sahasında konuk etti. Maviler, baştan sona üstün oynadığı karşılaşmada rakibini 7-0 mağlup etti. Ozan Kabak’ın 90 dakika forma giydiği karşılaşmanın ardından Norwich, son sıradaki yerinden kurtulamadı. 

Ozan Kabak’ın Chelsea karşısındaki istatistikleri: 

Sahada kaldığı süre: 90 dakika

Toplam pas: 47

Pas yüzdesi: %83

Top çalma: 2

Top uzaklaştırma: 2

Çalım yeme: 1

Gol: 0 

Asist: 0

Maç puanı: 5,35

Watford, Everton’u deplasmanda mağlup etti

Fenerbahçe’den kiralık olarak Watford’a transfer olan Ozan Tufan, takımının Everton galibiyetinde 64 dakika sahada kaldı. Watford, rakibini deplasmanda 5-2 mağlup etti. 

Ozan Tufan’ın Everton karşısındaki istatistikleri:

Sahada kaldığı süre: 64 dakika

Toplam pas: 31

Pas yüzdesi: %74,2

Kilit pas: 0

Çalım: 0

Top çalma: 0

Şut: 0

Kaleyi bulan şut: 0

Gol: 0

Asist: 0

Maç puanı: 6,55

Feyenoord, Cambuur deplasmanından galibiyet ile döndü

Feyenoord, Hollanda Eredivisie Ligi’nin 10. haftasında Cambuur deplasmanına konuk oldu. Feyenoord, rakibini 3-2 mağlup etmeyi başardı. Feyenoord forması giyen Orkun Kökçü, 84 dakika sahada kaldı.

Orkun Kökçü’nün Cambuur karşısındaki istatistikleri:

Sahada kaldığı süre: 84 dakika

Toplam pas: 60

Pas yüzdesi: %85

Kilit pas: 3

Çalım: 1

Top çalma: 0

Şut: 2

Kaleyi bulan şut: 1

Gol: 0

Asist: 1

Maç puanı: 7,47

Lille, Brest ile yenişemedi

Lille, Fransa Ligue 1’in 11. haftasında Brest’i konuk etti. Rakibi ile 1-1 berabere kalan Lille’de milli futbolcularımızdan Zeki Çelik, 90 dakika sahada kalırken Burak Yılmaz ise 77. dakikada kenara geldi. Yusuf Yazıcı, karşılaşmada forma giymedi. 

Zeki Çelik’in Brest karşısındaki istatistikleri: 

Sahada kaldığı süre: 90 dakika

Toplam pas: 70

Pas yüzdesi: %78,6

Kilit pas: 2

Çalım yeme: 2

Top çalma: 3

Top uzaklaştırma: 1

Şut: 2

Gol: 0

Asist: 0

Maç puanı: 6,80

Burak Yılmaz’ın Brest karşısındaki istatistikleri:

Sahada kaldığı süre: 77 dakika

Toplam pas: 12

Pas yüzdesi: %66,7

Kilit pas: 2

Çalım: 1

Top çalma: 1

Şut: 1

Kaleyi bulan şut: 0

Gol: 0

Asist: 0

Maç puanı: 7,04  

Atalanta, Udinese’ye puan kaybetti

Milli futbolcumuz Merih Demiral‘ın takımı Atalanta, İtalya Serie A’nın dokuzuncu haftasında Udinese ile 1-1 berabere kaldı. Merih, karşılaşmada sakatlığı nedeniye forma giyemedi. 

Getafe’de kötü gidişat devam ediyor

Milli futbolcumuz Enes Ünal’ın formasını giydiği Getafe, İspanya La Liga’nın 10. haftasında sahasında Celta Vigo’ya 3-0 mağlup oldu. Enes, 45. dakikada oyuna girdi.

Nijmegen, Twente deplasmanından üç puan ile döndü 

Ali Akman’ın top koşturduğu Nijmegen, Hollanda Eredivisie Ligi’nin 10. haftasında Twente’yi deplasmanında 2-1 yendi. Ali, 74 dakika sahada kaldı. 

OH Leuven, Sint-Truiden’ı rahat geçti

Belçika 1. Ligi’nin 12. haftasında genç milli futbolcumuz Cenk Özkaçar’ın takımı OH Leuven, Sint-Truiden’ı 4-1 yendi.  Ligde iki golü bulunan Cenk, karşılaşmada 90 dakika forma giydi.

Werder Bremen ile Sandhausen, puanları paylaştı

Almanya Bundesliga 2’de heyecan, geçen hafta sonu oynanan karşılaşmalar ile devam etti. Milli oyuncumuz Ömer Toprak’ın formasını giydiği Werder Bremen, sahasında Sandhausen ile 2-2 berabere kaldı. Ömer, sakatlığı nedeniyle karşılaşmada forma giyemedi. 

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.