Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de 10. hafta sona erdi: Beşiktaş geriye düştüğü maçta Galatasaray’ı 2-1 yendi

Süper Lig’de 10. hafta, dün (25 Ekim) oynanan Beşiktaş-Galatasaray derbisi ile sona erdi. Sarı-kırmızılılar, Alexandru Cicaldau’nun golü ile öne geçtiği karşılaşmada rakibine Cyle Larin’in (2) golleri ile 2-1 mağlup oldu. Öte yandan Galatasaray’da Mostafa Mohamed, 81. dakikada penaltı atışından faydalanamadı. Beşiktaş, aldığı bu galibiyetin ardından puanını 20’ye yükseltti. Galatasaray ise 17 puanda kaldı ve lider Trabzonspor’un yedi puan gerisine düştü. 

Cyle Larin, Beşiktaş’ı galibiyete taşıdı

Beşiktaş, Süper Lig’in 10. haftasında ezeli rakibi Galatasaray’ı konuk etti. Vodafone Park’ın ev sahipliği yaptığı karşılaşmaya siyah beyazlı ekip etkili başladı. Beşiktaş, ilk tehlikeli pozisyonuna ise 10. dakikada girdi. Kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Miralem Pjanic’in orta-şut karışımı vuruşu, üst direğe çarpıp auta çıktı. Galatasaray, dakikalar ilerledikçe Beşiktaş’ın baskısını kırmayı başardı ve rakip kalede daha fazla gözükmeye başladı. Sarı-kırmızılılar, 35. dakikada ise öne geçti. Kerem Aktürkoğlu’nun pasında top ile buluşan Alexandru Cicaldau, yay üzerinden harika bir vuruşa imza atarak skoru 1-0’a getirdi. Ancak Galatasaray’ın gol sevinci, çok kısa sürdü. Umut Meraş’ın solan güzel ortasına iyi yükselen Cyle Larin, Fernando Muslera’nın hatasını iyi değerlendirdi ve meşin yuvarlağı kafası ile ağlara yolladı. Müsabakanın ilk yarısı, atılan karşılıklı gollerin ardından 1-1 sona erdi. 

İkinci yarı, ilk yarının aksine düşük bir tempoda başladı. Her iki ekip de bu dakikalarda kontrollü oyunu tercih etti. Öte yandan 58. dakikada Cyle Larin ile büyük bir fırsattan yararlanamayan Beşiktaş, 64. dakikada yeniden öne geçti. Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda ön direğe hareketlenen Necip Uysal, meşin yuvarlağı kafası ile arka direğe çevirdi. Larin ise topu boş ağlara yollayarak kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti. Galatasaray, geriye düşmesinin ardından tüm riskleri alarak Beşiktaş kalesinde pozisyon aradı. Oyuna sonradan dahil olan Halil Dervişoğlu’nun 66. dakikadaki şutunda gole çok yaklaşan sarı-kırmızılılar, 79. dakikada ise penaltı kazandı. Kerem Aktürkoğlu’nun şutunda top eline çarpan Vida, penaltıya sebebiyet veren isim oldu. Ancak Beşiktaş’ın genç kalecisi Ersin Destanoğlu, penaltıyı kullanan Mostafa Mohamed’e gol şansı tanımadı. Ev sahibi, Ersin’in penaltıyı çıkarmasıyla daha da morallendi ve son düdüğe kadar kalesini gole kapatmayı başardı.

Sahasında Galatasaray’ı 2-1 yenen Beşiktaş, puanını 20’ye yükseltti. Galatasaray ise 17 puanda kaldı ve lider Trabzonspor’un yedi puan gerisine düştü. 

Beşiktaş’ın derbi galibiyeti paylaşımı:

Sergen Yalçın, Beşiktaş tarihinde Galatasaray’ı konuk ettiği ilk iki Süper Lig maçından galip ayrılan ilk teknik direktör oldu.

Beşiktaş’a konuk olduğu son dört Süper Lig maçından mağlup ayrılan Fatih Terim, kariyerinde ilk kez bir rakibinden üst üste dört dış saha yenilgisi aldı.

Fatih Terim’in teknik direktörlük kariyerinde en fazla Süper Lig mağlubiyeti aldığı rakibi beş yenilgi ile Beşiktaş oldu.

Süper Lig’in 10. haftasında alınan skorlar:

Çaykur Rizespor 2-1 Kasımpaşa

Gaziantep FK 1-1 GZT Giresunspor

İttifak Holding Konyaspor 2-0 Yukatel Kayserispor

Göztepe 0-1 Trabzonspor

VavaCars Fatih Karagümrük 1-1 Atakaş Hatayspor

Fraport TAV Antalyaspor 1-2 Medipol Başakşehir

Demir Grup Sivasspor 1-1 Adana Demirspor

Fenerbahçe 1-2 Aytemiz Alanyaspor

Beşiktaş 2-1 Galatasaray

Süper Lig’de 10. haftanın ardından oluşan puan durumu:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.