Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’li senatöre taciz suçlaması: Hillary Clinton’ın eski yardımcısı Huma Abedin, uğradığı tacizi anlattı

Hillary Clinton’ın eski yardımcısı Huma Abedin, anılarına yer verdiği “Both & And: A Life in Many Worlds” adlı yeni kitabında, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Senatosu’nun bir üyesi tarafından cinsel tacize uğradığını yazdı. Olayın 2000’li yılların ortalarında yaşandığını söyleyen Abedin, kendisini taciz eden senatörün ismini vermedi.

BBC’nin haberine göre, Hillary Clinton’ın eski yardımcısı Huma Abedin, anılarına yer verdiği “Both & And: A Life in Many Worlds” adlı yeni kitabında, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Senatosu’nun bir üyesi tarafından cinsel tacize uğradığını yazdı. Abedin, olayın 2000’lerin ortalarında yaşandığını söylerken kendisini taciz eden senato üyesinin adını vermedi.

Abedin, anılarına yer verdiği kitabında, ismini açıklamadığı senatörün kendisini evine davet ettiğini ve kanepede otururken üzerine geldiğini yazdı. Abedin, senatörün kendisini öpmeye çalıştığını ve kendisinin onu reddettiğini söyledi. Abedin’in taciz iddialarına yer verdiği yeni kitabı ilerleyen günlerde çıkacak.

Abedin, 2016’da yapılan ABD başkanlık seçiminde Demokrat Parti’den aday ve eski ABD Başkanı Barack Obama döneminde Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’un en güvenilir yardımcılarından biri olarak biliniyordu. Hatta Clinton, Abedin’i “ikinci kızım” olarak tanımlıyordu. 

Abedin kitabında, uğradığı tacizin Clinton’ın New York Senatörü olarak görev yaptığı 2001-2009 yılları arasında yaşandığını belirtti. Öte yandan, 45 yaşındaki Abedin, tacizine uğradığı senatörün kimliğini ve partisini açıklamadı.

Derleyen: Ayşen Yaman

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.