Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden 600 milyon liralık “karakış destek paketi” – Mansur Yavaş: “Başkentte kimse yatağa aç girmeyecek, okumayan hiçbir çocuk kalmayacak”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “karakış destek fonu” çağrısının ardından ilk adım Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden (ABB) geldi. 600 milyon liralık karakış destek paketi açıklayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Başkentte kimse yatağa aç girmeyecek, okumayan hiçbir çocuk kalmayacak. Çetin günleri birlikte aşacak, güneşli günlere birlikte ulaşacağız” dedi.

“Başkent’te kimse yatağa aç girmeyecek”

Mansur Yavaş, 600 milyon liralık “Karakış Destek Paketi”ni sosyal medya hesabından duyurdu. Yavaş, Twitter hesabından “Ankara ayazında dayanışmayla ısınıyoruz. Başkentte kimse yatağa aç girmeyecek, okumayan hiçbir çocuk kalmayacak. Çetin günleri birlikte aşacak, güneşli günlere birlikte ulaşacağız” paylaşımında bulundu.

“Çetin ayları birlikte aşacağız, güneşli günlere hep birlikte ulaşacağız”

Yavaş, destek paketini şu sözlerle anlattı:

“Sevgili ailem, bugüne kadar sizlerle birlikte altı milyon tek yürek olduk. Hiç kimsenin ‘Bu kentte benim kimsem yok mu?’ sorusunu cevapsız bırakmadık. Cumhuriyetimizin başkentini, iyiliğin de başkenti haline getirdik. Bir yandan kuraklık, bir yandan salgın süreci, bir yandan da ekonomik  koşullar nedeniyle hemşehrilerimizin büyük bir kısmının çeşitli zorluklar yaşadığını biliyoruz. Bu sorunu aşmak için yeni bir sayfa açıyor, karakış destek paketimizi açıklıyoruz.

Yeni destek paketimizde, bize başvuran ihtiyaç sahibi ailelerimize doğalgaz desteğinde bulunacağız. Bu desteğe başvuru durumuna göre, 400 milyon lira civarında bütçe ayırırken, aralık ayında 220 bin ailemizin Başkent Kartı’na 500 liralık ayrıca destek tutarının yatırılması için çalışmalarımıza başladık.

Tüm bunların yanında yılbaşından itibaren, sosyal yardım alan her ailemizin Başkent Kartı’yla günlük birer ekmek ve aylık birer kilo et alabilmeleri için hazırlıklarımızın sürdürüyoruz. Yılbaşından itibaren, 20 bin civarında evladımızın da servis ücretlerini ödemeye başlayacağız. Hiçbir çocuğumuz yatağa aç girmesin, kimse aç ve açıkta kalmasın diye hazırladığımız Karakış Destek Paketimiz ile çetin ayları birlikte aşacağız, güneşli günlere hep birlikte ulaşacağız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.