Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tezkereye “hayır” diyen CHP ve Kılıçdaroğlu’nu videoyla hedef aldı

Partisinin grup toplantısında konuşan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hedefinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu vardı. Erdoğan’ın grup toplantısında izlettiği videoda Kılıçdaroğlu’nun 2019 yılında Ankara-Çubuk’taki şehit cenazesinde uğradığı linç girişiminin görüntüleri yer aldı. Suriye ve Irak tezkeresine “hayır” oyu veren CHP’yi eleştiren Erdoğan, “CHP, oylamaya saatler kala tezkereye hayır diyeceklerini ilan etti. CHP, HDP’ye boyun eğmiştir” dedi. Erdoğan, iş insanı Osman Kavala’nın serbest bırakılması çağrısında bulunan 10 ülkenin büyükelçilerine yönelik eleştirilerini de sürdürdü.

“İhracatımız rekor üstüne rekor kırıyor”

Sözlerine ekonomiyle başlayan Erdoğan, “Gelişmiş ve gelişmekte olan ekonomilerin istisnalar haricinde neredeyse tamamının küçüldüğü geçtiğimiz yılı Türkiye olarak büyüme ile kapatarak bu doğrultuda ilk işaretleri verdik. Bu yılın ilk iki çeyreğinde de oldukça güçlü bir büyüme sergiledik. İhracatımız rekor üstüne rekor kırıyor. İstihdamda salgın öncesinin üzerinde bir yere geldik” dedi.

Yeşil İklim Fonu’ndan 3 milyar 157 milyon dolar kaynak

Yeşil İklim Fonu’ndan 3 milyar 157 milyon dolarlık kaynak sağlanması için anlaşma imzalandığını açıklayan Erdoğan, “Milli teknoloji hamlesi bizi savunma sanayi başta olmak üzere bizi önemli bir yere taşıdı, yeşil kalkınma devrimi ile de başarıyı her alanda yakalamaya kararlıyız. Ülkemize, Yeşil İklim Fonu’ndan 3 milyar 157 milyon dolar kaynak sağlanmasıyla ilgili mutabakat zaptının imzalandığının müjdesini paylaşmak istiyorum. Bu mutabakatın imzalanmasıyla kamu ve özel sektörün iklim değişikliği ile ilgili projelerine finans desteği sağlanabilecektir” diye konuştu.

“Sürekli ‘ülke çöktü’ edebiyatı yapıyorlar”

“AK Parti’nin 20 yılı geride bırakan iktidarını hâlâ kabullenemeyenler var” diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye’ye husumet besleyenler veya besleyen çevreler, terör örgütleriyle birlikte çalışmaktan çekinmeyecek kadar gözü dönen, eşi benzeri görülmemiş bir ekiple karşı karşıyayız. Bunlar sürekli olarak ‘ülke çöktü’ edebiyatı yapmaktadır, kalbinin ve kafasının pusulası kendi ülkesini ve milletini değil de başka yerleri gösterenler ile bu toprakların asil evlatları arasındaki mücadele hiç bitmedi, bitmeyecek. Biz düşmanı fiziki olarak bu topraklardan attık ama geride bıraktığı zihniyet kirinden hâlâ kurtulamadık.”

“CHP, HDP’ye boyun eğdi”

TBMM Genel Kurulu’nda dün (26 Ekim) kabul edilen Suriye ve Irak tezkeresine “hayır” oyu veren HDP ve CHP’yi sert sözlerle eleştiren Erdoğan, şöyle konuştu:

“HDP yöneticileri, CHP’ye çağrı yaptı. Siyasi ittifakın devamı CHP’nin tezkereye destek olmaması şartına bağlanıyordu, CHP açıkça tehdit ediliyordu. Onurlu bir liderin çıkıp ‘Siz kim oluyorsunuz da bizi tehdit ediyorsunuz’ deyip HDP’lilere ağızlarının payını vermesi beklenir. Ama karşımızda böyle bir CHP mevcut değildir. CHP oylamaya saatler kala tezkereye ‘hayır’ diyeceklerini ilan etti. Biz kimin kılıcını çaldığınızı biliyoruz da siz kendinizi bu kadar belli etmeyin. CHP, terör örgütünün oyuncağı HDP’ye boyun eğmiştir. Yazıktır. Ne kadar hazin bir tablo.”

“Sergilediğimiz ilkeli ve onurlu duruş da Kılıçdaroğlu’nu rahatsız etmiş”

Erdoğan, iş insanı Osman Kavala’nın serbest bırakılması çağrısında bulunan 10 ülkenin büyükelçileri üzerinden de Kılııçdaroğlu’nu eleştirdi. Erdoğan, “Geçtiğimiz günlerde bir grup büyükelçinin ülkemize hâlâ yürüyen bir davaya dair yaptığı hadsiz açıklama konusunda sergilediğimiz ilkeli ve onurlu duruş da Kılıçdaroğlu’nu rahatsız etmiş. Büyükelçilerin ülkemize ve yargı kurumlarımıza yönelik ağır bir hakaret olarak gördüğümüz açıklamasını, özellikle bunun ardından kimin nerede durduğunu takip ettik” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun bürokratlara çağrısına Erdoğan’dan tepki: “Tek parti faşizmini geri getirme gayreti”

Kılıçdaroğlu’nun bürokratlara yönelik çağrısını da sert sözlerle eleştiren Erdoğan, “Kılıçdaroğlu’nun eskiden beri alışkanlık edindiği kamu görevlilerine yönelik sözlü saldırılarını son dönemde epeyce artırdığını görüyoruz. Ülkenin askerinden polisine, emeklisinden çiftçisine herkesi hedef alan Kılıçdaroğlu, tek parti faşizmini geri getirme gayreti içindedir. Bu ülkenin her memuru, her kamu görevlisi, her bireyi devletinin koruması ve güvencesi altındadır. Kılıçdaroğlu’nun hezeyanları kendini rezil etmenin ötesinde bir anlama sahip değildir” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a yanıt: “Sevgili şahsım, görüyorum ki muhalefet olmayı iyice kabullenmişsin”

Erdoğan’ın partisinin grup toplantısında videoyla hedef aldığı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise sosyal medyadan Erdoğan’a yanıt verdi. Ankara-Çubuk’taki şehit cenazesinde uğradığı yumruklu saldırının görüntülerinin de yer aldığı videoya ilişkin Kılıçdaroğlu, “Şahıs, grup konuşması yapıyor, dakikalarca videolarımı gösteriyor. Sevgili Şahsım, görüyorum ki muhalefet olmayı iyice kabullenmişsin. ‘Oynatalım Uğurcuğum’ siyasetinde sana başarılar diliyorum”

CHP’den Erdoğan’a: “Partimiz de liderimiz de tehditlere boyun eğmez”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kılıçdaroğlu’na yönelik sözlerine CHP’nin Twitter hesabından da yanıt verildi. Erdoğan’a seslenilen açıklamada, “Bugün, partisinin grup toplantısında, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik linç ve saldırı görüntülerini izleten AKP Genel Başkanı, bu videoyla azmettiricisi olduğu suçları üstlenmiştir. Er meydanından kaçma Erdoğan, geliyor gelmekte olan. Savaş meydanlarında kurulan Cumhuriyet Halk Partisi, Kuvayi Milliye’nin özüdür. Partimiz de liderimiz de tehditlere boyun eğmez. Bu ahlaksızlığı aynen iade ederiz. Yüreğin yetiyorsa, kendi seçeceğin bir kanalda Genel Başkanımız’ın karşısına çık @RTErdogan denildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.