Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan cumhurbaşkanı adaylığı açıklaması: “Benim gündemim İstanbul’a hizmet üretmek, Türkiye’nin gündemi de ekonomik sıkıntılar”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu bugün (27 Ekim), Kaynarca-Pendik-Tuzla metro hattının kazma işlemini yerine getiren TBM cihazının geçişi için düzenlenen etkinlikte konuştu. İmamoğlu, cumhurbaşkanlığı adaylığı sorusuna, “Ekonominin gündemi varken bu gündem dışında başka bir gündemle süreci yoğurmak isteyen insanlara alet olmayacağım. Benim gündemim İstanbul’a hizmet üretmek, Türkiye’nin gündemi de ekonomik sıkıntılar” karşılığını verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kaynarca-Pendik-Tuzla metro hattının kazma işlemini yerine getiren TBM cihazının geçişi için düzenlenen etkinlikte konuştu.

İmamoğlu’na, Millet İttifakı’nın ortağı İYİ Parti lideri Meral Akşener’in, “Ekrem İmamoğlu da Mansur Yavaş da Millet İttifakı’nın belediye başkanları. İki ismin de seçilmesi için gayret gösterdim. Sayın Kılıçdaroğlu iki arkadaştan birini aday gösterdiği halde biz ‘hayır’ demeyiz” açıklaması soruldu.

İmamoğlu, cumhurbaşkanlığı adaylığı sorusuna şöyle yanıt verdi: 

“Bütün bu tartışmaların dışında bir insanım ben. Hiç ilgilenmesek de her gün bir şekilde bizi bu türbülansın içine sokma çabasında olan bir kısım var. Bir türbülans yaşatılıyor ve bizi de o türbülansın içinde tutmaya çalışıyorlar. Ben, o türbülansın, o tünelin içinde değilim ama az önceki metro tünellerinin içerisindeyim ve İstanbul’a hizmet üretmeye çalışıyorum. Bu konuda yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Dünyanın en fazla metro üreten kenti durumuna geldik. Bu başarımızı bütün ülkemiz alkışlıyor. Bizi olumsuz bir biçimde televizyonda tartışma çabası içinde olan akıllara da tavsiye ediyorum, gelsinler bir gün kendilerini 10 metro hattımızda gezdirelim, biraz da onları konuşsunlar. Milletimiz gerçek işlerle muhatap olmak istiyorlar, onlar da şu an ürettiğimiz hizmetler. Bir de ülkemizin gerçek bir konusu var. O da yoksulluk, işsizlik, döviz artışı, bu artışın yarattığı, ülkemizdeki her vatandaşın üstüne yük bindirdiği maliyetler, kurumların üstüne yük bindirdiği maliyetler. Ekonominin gündemi varken, bu gündem dışında başka bir gündemle süreci yoğurmak isteyen insanlara alet olmayacağım. Benim gündemim İstanbul’a hizmet üretmek, Türkiye’nin gündemi de ekonomik sıkıntılar.”

Konunun muhatabı Cumhuriyet Halk Partisi”

İmamoğlu’na “büyükelçiler krizi” de soruldu. İmamoğlu bu soruyu, “Benim partim var, o konunun muhatabı Cumhuriyet Halk Partisi’nin yöneticileri ve sayın Genel Başkanımız” diyerek yanıtsız bıraktı.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.