Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (27 Ekim 2021): Özgür Özel ile CHP’nin tezkereye “hayır” kararı, Harun Öztürkler ile döviz kurları ve bütçe

Suriye ve Irak’a yönelik sınır ötesi operasyonunların süresinin iki yıl daha uzatılmasını öngören tezkere dün (26 Ekim) Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edildi. Tezkereye AKP, MHP ve İYİ Parti “evet”, HDP ve CHP ise “hayır” oyu verdi. Konuğumuz olan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP’nin kararını değerlendirdi.

Uluslararası Ekonomik Araştırma ve Çalışma Derneği Başkanı, Kırıkkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Harun Öztürkler ise ekonomideki son gelişmeleri ele aldı. Merkez Bankası’nın yarın (28 Ekim) açıklayacağı enflasyon raporunu ve Avrupa Merkez Bankası’nın faiz kararını yorumlayan Öztürkler, döviz kurundaki gelişmelerin bütçeyi nasıl etkileyeceğini de yorumladı.

Harun Öztürkler: 02.42 – 13.15

Özgür Özel: 14.30 – 27.55

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.