Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ayhan Bilgen ile Alternatif Siyaset (17): “Bağımsızlık ve ulusal onur için adil yargılanma güçlenmeli”

“Alternatif Siyaset”in 17. bölümünde Ayhan Bilgen, dış politikada bağımsızlık, egemenlik, içişlerine karışma kavramlarını ele aldı. Egemenlik ile hukuk devletinin birlikte var olduğunu vurgulayan Bilgen, şöyle dedi: 

“Devletler birbirinin içişlerine saygılı aynı zamanda taleplerini yansıtabilirler. Dışarıdan gelecek baskıları en aza indirebilmenin yolu içeride sorunları çözebilme kapasitesinden geçer. İçeride kemikleşmiş sorunları olan ülkelere dışarıdan müdahale ve baskı yapılması tarihsel bir gerçekliktir. Toplumların dayanışması yani insanlık ailesinin empati yaparak birbirinin sorunuyla ilgili duyarlılık göstermesi başka bir şeydir. Devletin bunu araçsallaştırması ve bir baskı aracı olarak kullanması başka bir şeydir. Galiba egemenlik tartışmasında ayırt etmekte zorlandığımız nokta burası. Uluslararası dayanışmanın konusu olmakla devletlerarası pazarlığın aracı olma konusunu birbirinden bir türlü ayıramıyoruz.” 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.