Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Barcelona’da Ronald Koeman’ın görevine son verildi

İspanya LaLiga ekibi Barcelona’da dün (27 Ekim) alınan Rayo Vallecano mağlubiyeti sonrası teknik direktör Ronald Koeman‘ın görevine son verildi. Hollandalı teknik direktör, İspanyol ekibinde 19 Ağustos 2020 tarihinden bu yana görev yapıyordu.

Ronald Koeman ile yollar ayrıldı

İspanya LaLiga ekibi Barcelona’da dün (27 Ekim) Rayo Vallecano karşısında alınan 1-0 mağlubiyetin faturası ağır oldu. Kulüp, 19 Ağustos 2020’den bu yana takımı çalıştıran teknik direktör Ronald Koeman‘ın görevine son verildiğini açıkladı. Kulüpten yapılan yazılı açıklamada, ”Barcelona Kulübü, A takımın teknik direktörü Ronald Koeman’ı bu akşam görevinden aldı. Kulüp Başkanı Joan Laporta, Rayo Vallecano yenilgisinin ardından kararı kendisine bildirdi” denildi. Açıklamada, Koeman’ın bugün (28 Ekim) kulüp tesislerinde takıma veda edeceğinin altı çizildi. 

LaLiga’nın 10. haftasında Raya Vallecano’ya yenilen Barcelona, şimdiye kadar oynadığı lig maçlarında dört galibiyet, üç beraberlik ve üç yenilgi aldı. Bordo-mavililer, topladığı 15 puan ile ligin dokuzuncu sırasında yer alıyor. Öte yandan Barcelona, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde üç maç sonunda bir galibiyet ve iki mağlubiyet alarak gruptan çıkma şansını da zora soktu. 

Koeman, Barcelona’da ne yaptı?

19 Ağustos 2020’den bu yana Barcelona’yı çalıştıran Ronald Koeman, takımı ile toplam 67 maça çıktı. Hollandalı teknik direktör, takımının başında çıktığı bu karşılaşmalarda 39 galibiyet, 12 beraberlik ve 16 mağlubiyet aldı. Barcelona, Koeman yönetiminde yalnızca İspanya Kral Kupası’nı kazanabildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.