Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Furkan Zıbıncı, Şebnem Şirin’i öldürdü, kamuoyu tepkili: Yeter artık!

Denizli’de Şebnem Şirin (23), Furkan Zıbıncı (25) adlı erkek tarafından öldürüldü. İşlediği cinayetin ardından kaçan katil zanlısı, polis tarafından yakalanarak gözaltına alınırken, Şirin’in cenazesi otopsi için Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Adli Tıp Kurumu’nun morguna kaldırıldı.

Şebnem Şirin

Olay dün (27 Ekim) saat 06.00 sıralarında Denizli’nin Kınıklı Mahallesi’nde meydana geldi. Şebnem Şirin ile Furkan Zıbıncı arasında çıkan tartışma sırasında Zıbıncı, mutfaktan aldığı bıçakla Şirin’in boğazını kesti. Bağrışmaları duyan komşuların ihbarı üzerine adrese giden ekipler, Şirin’i hayatını kaybetmiş halde buldu. Savcının incelemesinin ardından Şirin’in cenazesi otopsi için Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Adli Tıp Kurumu’nun morguna kaldırıldı.

Furkan Zıbıncı

Polis, olay sonrası kaçan Furkan Zıbıncı’yı yakalayarak gözaltına aldı. Sorgulanmak üzere emniyete götürülen Zıbıncı’nın işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

“Yeter artık!”

Yaşanan bu olay kısa sürede sosyal medyada da gündem oldu. #ŞebnemŞirin etiketi sosyal medyada birinci sıraya yerleşti ve Twitter’da #ŞebnemŞirin etiketiyle 20 saat içinde 180 bin paylaşımda bulunuldu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu cinayete ilişkin, “Akıl almıyor, yürek isyan ediyor. Yeter artık!” dedi.

“Bizim ciğerimiz yandı”

Bir süredir birlikte olan Furkan Zıbıncı ve Şebnem Şirin’in 26 Ekim akşamı son kez görüşmek için bir araya geldikleri öğrenildi. Yeğeninin ölümünün ardından Selda Tokat, “Kız kardeşlerin, ne olur son bir konuşma yapmak için gitmeyin” diye yazdı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.