Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“İtiraz ediyoruz” diyerek halkı sokağa çağıran DEVA Partisi Diyarbakır İl Başkanı Ülsen: “AKP’den yüzde 30-35 kopuş var, bölgede artık ikinci parti olamaz”

Diyarbakır’da, “İtiraz ediyoruz” sloganıyla bir kampanya başlatan ve halkı şiddete başvurmaksızın demokratik haklarını kullanmak için sokağa çağıran Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Diyarbakır İl Başkanı Cihan Ülsen, iktidarın beş yıldır yarattığı korku iklimine hapsolduklarını söyledi. İnsanların sosyal medya gibi konforlu alandan itiraz ettiğini ve bunun yetmediğini söyleyen Ülsen, “Türkiye’de demokratik zemin yerle yeksan olmuştur. Tekrar hukuka geri dönülmelidir. Uzun zamandır söylenen, ‘Silivri soğuktur’ esprisi artık bizim gerçek durumumuzu özetler hale gelmiştir. Anayasal hak olan toplantı ve gösteri hakkımızı kullanmalıyız” dedi.

Medyascope’a konuşan Ülsen, Irak-Suriye tezkeresinde kendisini CHP’nin tavrının değil, İYİ Parti’nin tavrının şaşırttığını belirtti: “Bana göre bu durum muhalefetin uzun süredir yaptığı oyun kuruculuğu pozisyonunu sekteye uğrattı. İktidar uzun süredir gündem belirleyemiyor. İktidar dört-beş yıl öncesinin CHP’si ve muhalefetini arıyor.”

Bölgede AKP’den kopuşların hızla devam ettiğini belirten Ülsen, “AKP’ye oy veren insanların yüzde 30-35’i şu anda partiden kopmuş durumda ve kopuş sürüyor. AKP’nin MHP ile ittifak kurması, Kürt sorununa bakışı ve MHP dümeni ile ülkeyi yönetmesi kopuşu hızlandıracaktır. DEVA olarak ciddi alternatif olduğumuzu görüyoruz. AKP bölgede artık ikinci parti olamaz. AKP’nin yarattığı siyasetteki güvensizlik bizleri de etkiliyor. Bu güvensizliğin etkilerini kırmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.