Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: Biden, Bartolomeos ile görüştü, Erdoğan ile de görüşecek

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReportta yayımladığı yazısında, ABD Başkanı Joe Biden’ın Rum Ortodoks Ekümenik Patriği sıfatıyla Patrik Bartolomeos ile Vaşington’da görüşmesi ile ilgili detaylara yer verdi ve İskoçya’nın Glasgow kentinde 31 Ekim-12 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek Birleşmiş Milletler İklim Konferansı Zirvesi kapsamında gerçekleşecek Biden-Erdoğan görüşmesinin önemine değindi.

“Erdoğan’ın bu kadar kızdığı, teröre destek olmakla suçladığı Biden ile mutlaka yüz yüze görüşmekte bu kadar ısrarlı olması artık tuhaflaşmaya başladı. Belki de Erdoğan gerçekleri -öyle diplomatlar, Dışişleri, Savunma bakanları aracılığıyla filan değil- Biden’a kendisi anlatsa kesin ikna edeceğini düşünüyor.

Aslında Erdoğan 14 Haziran’da NATO Zirvesi çerçevesinde Biden ile görüşmesi sonrasında artık herhangi bir toplantı vesilesi olmadan, ziyaret amacıyla görüşmek istediğini yine medya önünde söylemişti. Gerçi New York’ta BM Zirvesi vesilesi vardı. Roma’da G20 Zirvesi vesilesi olacaktı, Glasgow’da da İklim Zirvesi vesilesi. Ama demek ki bunun artık bir önemi kalmamıştı.

New York olmayınca Roma’ya çevrilen gözler şimdi Glasgow’a bakıyor” diyen Murat Yetkin‘in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.