Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Şebnem Şirin’in cenazesi kaldırıldı, sanık Furkan Zıbıncı tutuklandı

Furkan Zıbıncı tarafından katledilen, 23 yaşındaki Şebnem Şirin’in cenazesi bugün (28 Ekim) Denizli Ulu Camii’den kaldırıldı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca da cenaze törenine katıldı. Ailenin yakını olan Karaca, Medyascope’tan Sahra Atila’ya konuştu. İstanbul Sözleşmesi’nin kaldırılmasına atıfta bulunan Karaca, “Kadınları ve kadın mücadelesini yok sayan siyasi iktidar, kadınların elinde yok olacak” dedi. 

“Acımız çok büyük ama isyanımız baki”

Şebnem Şirin, gıda mühendisliği bölümünden yeni mezun olmuştu. 27 Ekim sabahı Furkan Zıbıncı tarafından öldürülen Şirin’in annesi Pervin Tokat, cenaze töreninde “Bebeğimdi o benim, meleğimdi. Canım yavrum” diyerek feryat etti. Cenazeye katılan CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardıcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, çok üzgün olduklarını ve katil zanlısının hak ettiği cezayı alması için sonuna kadar mücadele edeceklerini belirterek şöyle konuştu: “Çok üzgünüm. Gencecik, 23 yaşındaki kızımızı bugün sonsuzluğa uğurladık. Annesi, kardeşi ve babası hayatta dayanılması çok zor bir mücadele ile karşı karşıyalar. Cenazeyi camiden uğurladıktan sonra kadınlar olarak beş dakika susma eylemi yaptık ve ‘Beş dakika sustuk ve artık susmayacağız’ dedik. Artık bir kadının eksilmesine dayanacak gücümüz kalmadı. Acımız çok büyük ama isyanımız baki. Bu davayı sonuna kadar takip edeceğiz. Şebnem’e, kızımıza kıyan faile hak ettiği cezayı alması için mücadelemizi vereceğiz.”

Furkan Zıbıncı tutuklandı

Şebnem Şirin’in cenazesi kaldırılırken, Şirin’i katleden Furkan Zıbıncı’nın da emniyetteki işlemleri tamamlandı. Adliyeye sevk edilen Zıbıncı’nın “cinsel istismar”, “gasp”, “trafik güvenliğini tehlikeye sokma” suçlarından altı ayrı kaydının bulunduğu da belirtildi.  

Yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edilen Zıbıncı, basın mensuplarının “Neden öldürdünüz, pişman mısınız?” sorularına yanıt vermedi. 

“Tasarlayarak canavarca hisle öldürme” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilen Zıbıncı’nın, ifadesinde “Olay anını hatırlamıyorum” dediği öğrenildi. .

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.