Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sussex Düşesi Meghan Markle, sosyal medyada sistematik bir nefret saldırısının hedefi oldu

Sosyal medyadaki paylaşımları analiz eden İngiltere merkezli Bot Sentinel’in hazırladığı bir raporda, kendini korumak için sosyal medyadan uzak duran Sussex Düşesi Meghan Markle’ın sosyal medya platformu Twitter’da sistematik bir nefret ve yanlış bilgilendirme kampanyasının hedefi olduğu belirtildi.

Twitter’daki verileri analiz eden Bot Sentinel’in araştırmasına göre Prens Harry ve Meghan Markle, Twitter üzerinden kötü yorumlara maruz kaldı.

Meghan Markle ve Prens Harry

Nefret dolu paylaşımların arkasında 83 hesap bulunuyor

Bot Sentinel, ilgili 114 bin paylaşımı analiz etti ve çifte yönelik nefret dolu tweetlerin yüzde 70’nin arkasında olduğu belirtilen 83 hesap buldu.

Çift ile ilgili paylaşımlarda ırkçı bir dilin kullanıldığı belirtilen raporda, hesapların birbirleriyle etkileşimin “organik” olmadığı ve “koordineli bir çaba gösterildiği” belirtildi. Bot Sentinel‘in CEO’su Christopher Bouzy, bu hesapların birçoğunun insanlar tarafından açıldığını ve bot hesap olmadığını söyledi. Bouzy, Washington Post’a verdiği demeçte, “Otomatik hesaplar aradık ve çok az bot hesap etkinliği kanıtı bulduk” dedi.

Bouzy, BuzzFeed News’e verdiği demeçte, Twitter’daki Harry ve Meghan karşıtı yorumları içeren kampanyanın bir benzeri ile daha önce karşılaşmadığını belirtti.

Washington Post, raporda vurgulanan 55 hesaptan dördünün Twitter tarafından askıya alındığını yazdı. Bouzy, raporun yayımlanmasından kısa bir süre sonra, çifti hedefleyen nefret söylemlerinde gözle görülür bir düşüş olduğunu söyledi.

Harry ve Meghan, sosyal medyada hedef gösterilmelerinin sebebi olarak, kraliyet ailesindeki rollerinden ayrılma kararlarını gösteriyor. 2019 yılında Buckingham Sarayı, Clarence House ve Kensington Sarayı, özellikle Meghan’a ve Cambridge Düşesi Catherine’ye yönelik nefret dolu paylaşımları caydırmak için yeni yönergeler yayımlamıştı.

Bot Sentinel nedir?

Bot Sentinel, Twitter hesaplarını analiz etmek ve platformun hizmet şartlarını ihlal eden durumları belirlemek için 2018’de kurulan, kitle fonlaması ile desteklenen bir web sitesi ve tarayıcı eklentisi.

Kaynak: Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.